Στο Porsche Sprint Challenge ο Γιάννης Πλάγος

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Le Mans και το διπλό βάθρο, ο Γιάννης Πλάγος ταξίδεψε και πάλι στη Γαλλία, αλλά αυτή τη φορά στην πίστα του Paul Ricard για το Porsche Sprint Challenge France.

Με την ομάδα της «Hellenic Police, Racing by VTP» και τον τιμ μάνατζερ Στέλιο Φάκαλη στο πλευρό του, ο πολύπειρος οδηγός βρέθηκε για πρώτη φορά στο μπάκετ ενός Porsche 991-2 GT3 Cup, με τον τετράλιτρο κινητήρα που αποδίδει σχεδόν 500 ίππους. Εντελώς διαφορετικό… εργασιακό περιβάλλον για τον Πλάγο, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει και τις καιρικές συνθήκες, ειδικά το Σάββατο, όταν η βροχή έκανε την εμφάνισή της στην πίστα πριν από τις κατατακτήριες.

Όμως ο Γιάννης Πλάγος δεν ήταν μόνος του σε αυτή την προσπάθεια. Το γερμανικό αγωνιστικό μοιράστηκε με τον Γιάννη Μπίστα, τον ταχύτατο Κορίνθιο οδηγό, ο οποίος έκανε το πρώτο βήμα του σε πίστα και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη διαδρομή, όπως το Le Castellet. Από την πρώτη στιγμή, όμως, ο Γιάννης Μπίστας έδειξε ότι δεν στερείται ταχύτητας, εξοικειώθηκε με τις απαιτήσεις του Porsche και στο τέλος της ημέρας έφυγε από τη Γαλλία με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο στα χείλη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Πλάγος δεν αγωνίστηκε στον δεύτερο τελικό, καθώς η ομάδα είχε επιλέξει –λόγω των καιρικών συνθηκών- να χρησιμοποιήσει ένα σετ βρόχινων ελαστικών κι ένα για στεγνό οδόστρωμα. Όμως η βροχή δεν ήρθε ποτέ, κι έτσι η ομάδα επέλεξε να μην αγωνιστεί ο Πλάγος στον τελικό, καθώς τα σλικ ελαστικά ήταν πολύ φθαρμένα και δεν ενέπνεαν σιγουριά κι ασφάλεια.

Ήδη η «Hellenic Police, Racing by VTP» ετοιμάζει τα πλάνα της για το εγγύς αλλά και απώτερο μέλλον, καθώς η φετινή συμμετοχή στο Porsche Sprint Challenge France είναι εξαιρετικά επιτυχημένη.