Πανελλήνιο Πρωτάθλημα DRIFT: 1ος γύρος, Λουτράκι

Φωτογραφίες: Γιάννης Τσινάβος

Στις 22-23 Μαΐου στη πάντα φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, διεξήχθη με επιτυχία ο 1ος Γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift 2021.

Σε μια διαδρομή που πρόσφερε μοναδικά περάσματα και θέαμα, νικητής στην κατηγορία των διπλών περασμάτων PRO, ήταν ο πρωταθλητής Γεώργιος Λαγός BMW E36, με τον Γεώργιο Θεοδωρογιάννη Subaru Impreza GC8, να επικρατεί στην κατηγορία των μονών περασμάτων Street Legal.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε με την κατηγορία PRO, αυτή των διπλών περασμάτων, όπου ο πρωταθλητής Γεώργιος Λαγός BMW E36, συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα, συνεχίζοντας το σερί των νικών του από το 2020. Η νίκη αυτή δεν ήρθε εύκολα, καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσει στον τελικό, τον πολύ θεαματικό και γρήγορο Γεώργιο Παπαγεωργίου BMW E36, ο οποίος έκανε τα πάντα για να βρεθεί αυτός στο πρώτο σκαλί του βάθρο, χάνοντας στις λεπτομέρειες τελικά την νίκη.

Την τριάδα της κατηγορίας PRO, συμπλήρωσε ο πρωταθλητής της κατηγορίας Street Legal 2020, Ευγενίδης-Ιωάννης Βερνίκος Nissan 350Z, δείχνοντας πως μπορεί να συναγωνιστεί τους υπόλοιπους στην νέα για αυτόν κατηγορία. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο πάντα μαχητικός Αλέξανδρος Σπονδυλίδης Nissan 350Z, ο οποίος με το αποτέλεσμα του μπαίνει στα ονόματα που θα διεκδικούν τις νίκες! Την πεντάδα συμπλήρωσε με το ανανεωμένο του αυτοκίνητο ο Μανώλης Νταής Nissan 200SX.

Φωτογραφίες: Γιάννης Τσινάβος

Μετά τις μεγάλες μάχες της κατηγορίας PRO, την σκυτάλη έλαβε η πολυπληθής κατηγορία Street Legal, αυτή των μονών περασμάτων, με την καινούργια διαδρομή να συμβάλει τα μέγιστα για το σπουδαίο θέαμα και τις επιδόσεις όλων των αθλητών. Από τα πρώτα περάσματα όλοι οι αγωνιζόμενοι έδειξαν το πόσο θέλουν να παλέψουν για την πρώτη νίκη της χρονιάς. Άλλωστε η νίκη στην πρεμιέρα σου δίνει ένα ψυχολογικό προβάδισμα στην κούρσα του πρωταθλήματος!

Μεγάλος νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς στην κατηγορία Street Legal, ήταν ο Γεώργιος Θεοδωρογιάννης Subaru Impreza GC8, ο οποίος επικράτησε του ανταγωνισμού και έδειξε πως η πολύμηνη αποχή λόγω πανδημίας δεν τον επηρέασε στο ελάχιστο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μάριος Ρέλλας Toyota Starlet, ο οποίος ήταν και η μεγάλη έκπληξη του αγώνα, με τρομερά περάσματα παρά την μικρή του εμπειρία! Την τρίτη θέση του βάθρου της κατηγορίας των μονών περασμάτων συμπλήρωσε ο πάντα ανταγωνιστικός Παναγιώτης Γρηγορίου κατά κόσμον “Spinnerakos” BMW E36. Στην τέταρτη θέση, ο πάντα μαχητικός Κώστας Τσιάκας Opel Ascona, με τον Ιωάννη Παπαβασιλείου BMW E36, να συμπληρώνει την πεντάδα της κατηγορίας Street Legal.