Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2023: 7ος γύρος, Λουτράκι

Το Λουτράκι για μία ακόμη φορά γίνεται το επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας καθώς οι 74 συμμετοχές που συγκέντρωσε ο 7ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, αποτελούν νέο φετινό ρεκόρ.

Η αφρόκρεμα του ελληνικού Drift θα βρεθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, ώστε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Οι  θεατές θα απολαύσουν μία μοναδική παράσταση πλαγιολισθήσεων στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή που ετοίμασε η οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με την ομάδα Drift Dynasty.

Στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο οι 74 συμμετοχές όλων των κατηγοριών (Drift 1, Drift 2, Drift 3) αναμένεται να προσφέρουν μοναδικό θέαμα, καθώς θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση της νίκης. Στην κατηγορία Drift 1, οι 27 αγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, ενώ όλα είναι ανοιχτά στην υπόθεση τίτλος καθώς υπάρχουν τρεις οδηγοί που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ο Χρήστος Χαντζαράς ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία θέλει να φύγει από το Λουτράκι ως πρωταθλητής, ενώ την ανατροπή θέλουν να κάνουν οι Ιωάννης Βερνίκος και Γιώργος Λαγός. Από την άλλη υπάρχουν αρκετοί αγωνιζόμενοι στην κατηγορία Drift 1, οι οποίοι μπορούν με την απόδοση τους να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

Στην κατηγορία της Drift 2, μπορεί να συναντάμε μόνο 10 συμμετοχές ωστόσο αυτές αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό με τα περάσματα τους. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Αλέξανδρος Ματθαίου θέλει να κλείσει τη χρονιά στο Λουτράκι ως πρωταθλητής με τον ίδιο απλά να χρειάζεται να ολοκληρώσει τον αγώνα χωρίς απρόοπτα. Τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς φυσικά θα διεκδικήσουν και οι υπόλοιποι εννέα αγωνιζόμενοι οι οποίοι αναμένεται να τα δώσουν όλα προσφέροντας μοναδικό θέαμα.

Στην τρίτη και τελευταία κατηγορία αυτή της Drift 3 συναντάμε 37 συμμετοχές! Σε αυτές θα βρούμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές του ελληνικού Drift καθώς η εν λόγω κατηγορία αποτελεί το αγωνιστικό φυτώριο του θεσμού. Ο Ιωάννης Χωραφάκης μπορεί να βρίσκεται μια ανάσα από τον φετινό τίτλο καθώς έχει μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του, ωστόσο στο Λουτράκι θέλει να κλείσει με εντυπωσιακό τρόπο την επιτυχημένη για αυτόν χρονιά, το ίδιο όμως θέλουν να κάνουν και οι υπόλοιποι αγωνιζόμενοι της κατηγορίας με το θέαμα να είναι εξασφαλισμένο.

Η δράση ξεκινά από το Σάββατο το πρωί στις 9:00 με ελεύθερα περάσματα, ενώ στις 13:00 ξεκινούν τα βαθμολογημένα περάσματα για τις D1 και D2 και στις 15:00 τα ελεύθερα διπλά περάσματα. Η Κυριακή ξεκινά με βαθμολογημένα περάσματα από τις 09:15, ενώ οι μάχες ξεκινούν από τις 11:00.