Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του ως πρωτότυπο και μόλις πέντε μήνες μετά την παρθενική δοκιμή του στην πίστα, το Peugeot 9X8 ετοιμάζεται για το αγωνιστικό του ντεμπούτο. Το τετρακίνητο, υβριδικό Hypercar θα τρέξει τον Ιούλιο στον 4ο γύρο του FIA WEC, στη Μόντσα της Ιταλίας.

Μια νέα εποχή θα ξεκινήσει για την Peugeot στον κόσμο των αγώνων αντοχής, όταν ταξιδέψει στην Ιταλία για τις 6 Ώρες της Μόντσα στις 10 Ιουλίου. Ακολουθώντας τo «ίχνος» των προκατόχων 905 και 908 που κατέκτησαν το Le Mans, το νέο Peugeot 9X8 θα φέρει μια άνευ προηγουμένου σχεδιαστική φιλοσοφία στο δίκτυο των συμμετεχόντων στον θεσμό FIA WEC.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του αγωνιστικού μοντέλου είναι η απουσίας της πίσω αεροτομής. Παρόλα αυτά, το 9X8 συμμορφώνεται με τους κανονισμούς που διέπουν την κατηγορία Le Mans Hypercar (LMH), η οποία είναι πιο προσιτή από την κορυφαία κατηγορία LMP1, αλλά εξίσου ανταγωνιστική. Ενσαρκώνει τη στρατηγική της Peugeot με μια ξεχωριστή εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από προσομοίωση μιας στάσης γάτας, μοναδικά κομψή σιλουέτα, ισχυρή ταυτότητα και τον γνώριμο χαρακτηριστικό φωτισμό με τα τρία «νύχια», όπως έχουν και τα συμβατικά μοντέλα του κατασκευαστή.

Το Peugeot 9X8 είναι ένα τετρακίνητο αγωνιστικό πρωτότυπο με κινητήρα που αναπτύχθηκε από την Peugeot Sport. Οι πίσω τροχοί κινούνται από έναν κινητήρα V6 εσωτερικής καύσης 2,6 λίτρων bi-turbo, ισχύος 707 ίππων. Ένας ηλεκτροκινητήρας υψηλών επιδόσεων 272 ίππων κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Όπως και ο κινητήρας, ο μετατροπέας με βάση το καρβίδιο του πυριτίου αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Marelli.

Ήδη το αγωνιστικό έχει διανύσει περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα δοκιμών και όλα είναι έτοιμα για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA και τις 6 Ώρες της Μόντσα, στον περίφημο Ναό της Ταχύτητας της Ιταλίας. Τα δύο πληρώματα που θα οδηγήσουν τα 9X8 αποτελούνται από έξι οδηγούς. Αυτοί είναι οι Paul Di Resta, Loïc Duval, Mikkel Jensen, Gustavo Menezes, James Rossiter και Jean-Éric Vergne. Η ακριβής σύνθεση κάθε τριάδας θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Τα δύο Peugeot 9X8 θα διαγωνιστούν επίσης στις 6 Ώρες του Φούτζι της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο όσο και στις 8 Ώρες του Μπαχρέιν του Νοεμβρίου.