Πανελλήνιο πρωτάθλημα Drift: Αυλαία στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι στις 16-17 Νοεμβρίου έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2019. Με τις συνθήκες να είναι ιδανικές για αγωνιζόμενους και θεατές, ο 7ος και τελευταίος γύρος του θεσμού πρόσφερε πλούσιες μάχες και ανέδειξε και τους πρωταθλητές για την φετινή χρονιά. Η διοργανώτρια Start Line δημιούργησε μία πολύ τεχνική διαδρομή με γρήγορη ροή. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό με τους οδηγούς να μένουν ευχαριστημένοι και φυσικά ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά την Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, απόλαυσε μοναδικά περάσματα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο στις 10:00, ενώ την Κυριακή η δράση ξεκίνησε στις 09:15, με το παραθαλάσσιο φόντο να προσθέτει μία όμορφη εικαστική πινελιά στα περάσματα των αγωνιζομένων. Με την κατηγορία Street Legal, να συγκεντρώνει ποιοτικές συμμετοχές ξεκίνησε η αγωνιστική δράση. Ο αγώνας ήταν καθ’ όλη την διάρκεια απολαυστικός με τα περάσματα των οδηγών στην γρήγορη και τεχνική διαδρομή να κρατούν το εναδιαφέρον των θεατών αμείωτο.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο πολύ θεαματικός Σταυράκης Μιχάλης (BMW E36), στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα του θεσμού στην Ρόδο, Δαρζέντας Γιώργος (BMW E36). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο πάντα μαχητικός Γρηγορίου Παναγιώτης (BMW E36), γνωστός σε όλους τους φίλους του Drift ως «Spinnerakos».

Στην κατηγορία Pro, αυτή των διπλών περασμάτων, η μάχη είχε ήδη «ανάψει» από τα βαθμολογημένα περάσματα. Η ένταση και οι μονομαχίες ήταν τόσο δυνατές με τους χιλιάδες θεατές να αδημονούν για τα τελικά περάσματα που θα έκριναν και τον πρωταθλητή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2019. Νικητής του αγώνα ο Χάρκας Αναστάσιος (BMW 320), που είχε ως μόνο στόχο την νίκη για να ανατρέψει την βαθμολογία του πρωταθλήματος. Επικράτησε στον μεγάλο τελικό του μεγάλου του αντιπάλου Χαντζαρά Χρήστου (BMW E36). Ο δεύτερος δεν κατάφερε εξαιτιάς ενός σπασμένου ημιαξονίου στον μεγάλο τελικό να παλέψει για την νίκη και να χαρίσει σε όλους έδωσαν το παρόν μία μεγάλη τελευταία μονομαχία. Έτσι αρκέστηκε στον γύρο του θριάμβου χαιρετώντας το πλήθος καθώς αναδείχθηκε και φέτος πρωταθλητής του θεσμού. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κάνδηλας Ανδρέας (BMW E30), που επικράτησε στον ημιτελικό του μαχητικού Δήμου Σωτήρη (BMW E30).