Ο Lukyanuk οδηγεί το Ράλλυ Κύπρου μετά και την 2η ημέρα

Ο Ρώσος Alexey Lukyanuk με Ford Fiesta R5 εδραίωσε την πρωτοπορία του μετά το πέρας της 2ης ημέρας του Ράλλυ Κύπρου, τελευταίου αγώνα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλλυ ERC. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο πρωταθλητής Junior του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Γερμανός Marijan Griebel, στην πρώτη του επαφή με τη Skoda Fabia R5 και στην τρίτη ο Λετονός –και νικητής του δικού μας Ράλλυ ΑκρόπολιςRalfs Sirmacis, επίσης Skoda Fabia R5.
Ο Alexey Lukyanuk θα είναι -όπως φαίνεται- ο νικητής στο Ράλλυ Κύπρου.
Πρώτος στα κυπριακά πληρώματα είναι ο Χρίστος Δημοσθένους με Mitsubishi Lancer Evo IX, ο οποίος υποχώρησε στην πέμπτη θέση της γενικής (από 4ος μετά το 1ο σκέλος), μόλις 7 δευτερόλεπτα πίσω από τον τέταρτο David Botka στο τιμόνι ενός Citroen DS3. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις θέσεις 5 μέχρι 10 καταλαμβάνουν κυπριακά πληρώματα.
Ο Lukyanuk ήρθε στην Κύπρο με στόχο να πάρει τους βαθμούς ώστε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θέση την οποία διεκδικεί και ο Sirmacis, ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον Ρώσο. Ξεκινώντας σήμερα με μια διαφορά 28 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Gryazin, και σχεδόν ενάμισι λεπτό από τον Sirmacis, o Lykyanuk θα μπορούσε να προτιμήσει να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα διασφαλίζοντας την πρώτη θέση. Ωστόσο, επέλεξε την επίθεση, αφού κέρδισε τις 5 από τις 7 διαδρομές της ημέρας, ενώ δύο κέρδισε ο Simarcis. Έτσι, ο Lukyanuk κρατά τη νίκη στα χέρια του και μόνο ένα άτυχο γεγονός θα μπορούσε να του την στερήσει.
Άτυχος ήταν από την πλευρά του ο Nikolay Gryazin (Fabia R5), ο οποίος αποχώρησε ενώ βρισκόταν δεύτερη θέση της γενικής, ανοίγοντας το δρόμο στον Griebel, ο οποίος κληρονόμησε τη δεύτερη θέση, μπροστά από το Skoda Fabia του Sirmacis. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Botka (Citroen DS3), ο οποίος έχει αύριο να παλέψει με τον πρώτο κυπριακό πλήρωμα με τους Δημοσθένους και Λαό στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo IX, αφού τους χωρίζουν μόλις 7 δευτερόλεπτα. Πίσω του Δημοσθένους, οι “Chips Junior” και Α. Χρυσοστόμου, επίσης με Lancer Evo ΙΧ, οι οποίοι με γρήγορο και συνάμα προσεκτικό οδήγημα κατάφεραν στη σημερινή ημέρα να ανέβουν τρεις θέσεις στην γενική κατάταξη. Στην έβδομη θέση οι Ζήνωνος και Χριστοφή, επίσης με Lancer Evo ΙΧ και στην όγδοη οι Σάββα και Παπανδρέου με Lancer Evo ΙΧ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ποσείδιας και “Erikson” με το 10άρι Lancer και οι Αντωνίου και Πιερή με Lancer Evo ΙΧ.
Πρώτος Κύπριος ο Χρίστος Δημοσθένους, στην 5η θέση της γενικής.
Άτυχοι στάθηκαν οι Έλληνες Αθανασσούλας-Κουζιώνης, αφού από το πρωί ο κινητήρας του Ford Fiesta R5 αντιμετώπισε προβλήματα υπερθέρμανσης, ενώ εγκατέλειψαν στο service. Ο Αθανασούλας αντιμετώπιζε και προβλήματα με τα φρένα στο 1ο σκέλος, όπου και είχε ολοκληρώσει στην 7η θέση της γενικής κατάταξης. Από τα κυπριακά πληρώματα άτυχοι στάθηκαν οι Σίμος Γαλαταριώτης και Άκης Ιωάννου οι οποίοι οδηγώντας γρήγορα το δεκάρι Lancer κατάφεραν να αναρριχηθούν μέχρι την έκτη θέση της γενικής. Ωστόσο, η προσπάθεια τερματίστηκε αφού έσπασαν την ανάρτηση και εγκατέλειψαν προσπαθώντας να φτάσουν στο service μετά το πρώτο πέρασμα. Μπορεί ο Γαλαταριώτης να εγκατέλειψε, ο Πολυκάρπου που συμμετείχε στον αγώνα μέσω της διαδικασία του super rally έλαμψε, αφού πέτυχε πέντε πρώτους χρόνους μεταξύ των κυπριακών πληρωμάτων, περιλαμβανομένης και της CNP ASFALISTIKI Super Special Stage στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Αύριο Κυριακή, ο αγώνας περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές μήκους 67,42 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Οι πρώτες δύο αποτελούν μια επανάληψη των διαδρομών της Παρασκευής και οι δύο τελευταίες θα αποτελέσουν την Love Cyprus Golden Stage. Ένας θεσμός που επιστρέφει στον αγώνα της Κύπρου και θα προσφέρει συνολικά έπαθλα αξίας 60 χιλιάδων ευρώ στους νικητές. Η Love Cyprus Golden Stage 1 θα έχει μήκος 20,08 χιλιόμετρα και θα διεξαχθεί στις 11:36 ενώ στις 12:29 θα διεξαχθεί η Love Cyprus Golden Stage 2 μήκους14,50 χλμ. Το άθροισμα του χρόνου των δύο Love Cyprus Golden Stage θα αναδείξει και τους νικητές. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη ράμπα του τερματισμού στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού (Μόλος) στις 15:00 όπου θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη με το χρόνο.
Ιδιαίτερα δυναμικός ο Marijan Griebel, στην πρώτη του επαφή με τη Skoda Fabia R5.

Μετά και τη 2η ημέρα, ο Ralfs Sirmacis είναι 3ος γενικής.