Ιταλικό πρωτάθλημα ράλλυ: Πρεμιέρα με 4η θέση ο Παυλίδης

Οι Νίκος Παυλίδης-Allan Harryman τερμάτισαν στην 4η θέση της κατηγορίας “seniors” στο Rally Della Val d’ Orcia, αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος Χώματος.

Ο πρώτος αγώνας του Ιταλικού πρωταθλήματος χώματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία για το πλήρωμα της Step Racing με οδηγό τον Έλληνα Νίκο Παυλίδη. Η ομάδα συμμετάσχει φέτος σε όλο το θεσμό γνωστό και CIRT. Πρόκειται για ένα από τα πιο ανταγωνιστικά τοπικά πρωταθλήματα του κόσμου. Οι Παυλίδης – Harryman συμμετέχουν με Skoda Fabia Rally2 Evo της ιταλικής H-Sport. Η συμμετοχή με τα ελληνικά χρώματα αγωνίζεται στην κατηγορία seniors, για οδηγούς από 55 ετών και άνω. Μετά τον τερματισμό ο Νίκος Παυλίδης είπε:

Η χρονιά αυτή είναι χρονιά εκμάθησης για εμάς. Το Rally Della Val d’ Orcia ήταν ένας καινούριος αγώνας για μένα, οπότε χρειάστηκε χρόνος να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του. Μέρα με τη μέρα, αγώνα με τον αγώνα μαθαίνω καινούρια πράγματα όσον αφορά τον τρόπο οδήγησης μου και εξοικειώνομαι με τις ειδικές διαδρομές μιας ξένης χώρας. Βελτιώσαμε τους χρόνους μας σε κάθε πέρασμα κι αυτό είναι που κρατάμε. Άλλωστε είναι η τρίτη συμμετοχή με το Skoda Fabia Rally2 Evo σε χωμάτινη επιφάνεια.

 

Φοβούμενοι κάποιο κλατάρισμα στο πρωινό πέρασμα από τις ειδικές επιλέξαμε σκληρά ελαστικά. Η επιλογή μας όμως δεν ήταν σωστή αφού γλιστρούσαμε πολύ χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Στο δεύτερο πέρασμα οι συνθήκες ήταν ακόμα πιο δύσκολες αφού άρχισε να βρέχει και να έχει πυκνή ομίχλη σε σημεία των ειδικών. Η απειρία μας από τις ειδικές του αγώνα μας κόστισε, παρόλα αυτά σημειώσαμε καλύτερους χρόνους και ανεβήκαμε θέσεις. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση μας, μάθαμε αρκετά, το ευχαριστηθήκαμε και τα ιταλικά χώματα είναι καταπληκτικά.

Επόμενος αγώνας του Ιταλικού Πρωταθλήματος Χώματος είναι το Rally Adriatico στις 20-21 Μαΐου. Την προσπάθεια του πληρώματος της Step Racing στηρίζουν το Corfos Hotel Mykonos, η Step Logomats και η Drive Rent a Car, ενώ υποστηρικτής της προσπάθειας είναι τα λάστιχα της MRF Tyres.