Με 83 συμμετοχές η 15η Ανάβαση Κύμης

Η 15η Ανάβαση Κύμης αναμένεται να αποτελέσει τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων και θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Κύμης στις 20-21 Μαΐου με την εμπλοκή 83 αγωνιζόμενων.
Όπως είθισται εδώ και αρκετά χρόνια η αφετηρία της διαδρομής θα βρίσκεται στο λιμάνι της Κύμης, από όπου και αναμένεται να εκκινήσουν 83 αγωνιστικά σε μια διαδρομή μήκους 2,8 χιλιομέτρων μέχρι την πόλη της Κύμης. Μια διαδρομή που αποτελείται από 52 στροφές και απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση από τους οδηγούς καθ΄όλη τη διάρκεια της, ώστε να καταφέρουν φτάσουν στα όρια της πρόσφυσης στην προσπάθεια τους για τον ταχύτερο δυνατό χρόνο.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα είναι διήμερο και θα ξεκινήσει το Σάββατο 20 Μαΐου από το λιμάνι της Κύμης, όπου και θα διεξαχθεί αρχικά ο τεχνικός έλεγχος και εν συνεχεία στις 11:30 θα πραγματοποιηθούν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Αυτή θα είναι όμως μόνον η αρχή ενός γρήγορου Σαββατοκύριακου, αφού την Κυριακή 21 Μαΐου στις 11:30 αναμένεται να κορυφωθεί η δραστηριότητα με τα αγωνιστικά να ανοίγουν την αυλαία του αγώνα και να εκκινεί το πρώτο από τα δύο περάσματα.
Οι θεατές που κατακλύζουν κάθε χρόνο την Ανάβαση Κύμης θα έχουν τη δυνατότητα για να απολαύσουν το συνδυασμό θέας και ταχύτητας. Αφού το τοπίο προσφέρει άπλετη θέα την ώρα που οι 83 οδηγοί θα προσπαθούν για το ταχύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από τα μπάκετ κορυφαίων σε επιδόσεις και ομορφιά αγωνιστικών. Επιπλέον για τη διευκόλυνση των θεατών ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου θα διαθέσει λεωφορεία που ξεκινούν από την έξοδο των Pits, εξασφαλίζοντας δωρεάν μετακίνηση των θεατών προς τη διαδρομή της Ανάβασης.
Η διαδρομή της Ανάβασης Κύμης.