Άκρως επιτυχημένο ήταν το 70ο Ράλλυ Ακρόπολις για την Χαλκιάς Racing Team και τους Θέμη Χαλκιά, Νικόλαο-Αδάμ Κομνό καθώς το πλήρωμα κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων.

Οι Χαλκιάς – Κομνός κατέλαβαν ταυτόχρονα την 6η θέση στην κατηγορία WRC3 που αγωνίζονται τα αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally3 και την 26η θέση σε επίπεδο γενικής κατάταξης αγώνα. Φέτος ο Θέμης Χαλκιάς άλλαξε αυτοκίνητο και κατηγορία, επιλέγοντας το εντυπωσιακό Clio Rally3. Ο ίδιος μιλώντας για αυτό είπε:

Είναι μία υπέροχη στιγμή για εμένα καθώς έχουμε ξεκινήσει ένα νέο project με το Renault Clio Rally3 από την αρχή της χρονιάς και όλη η δουλειά και η προσπάθεια ανταμείβεται. Βοηθάμε στην εξέλιξη του Clio Rally3 την Alpine Racing, το οποίο για πρώτη φορά αγωνίστηκε με αγωνιστική βενζίνη σε αγώνα του WRC και μάλιστα σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα όπως το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα σε όλο σχεδόν το ράλλυ καθώς αρχικά χάσαμε την προστατευτική ποδιά και στη συνέχεια σε ένα πέρασμα από νερά τα βεντιλατέρ μας τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να οδηγούμε προσεκτικά και σε υποδεέστερο από τον εφικτό ρυθμό εκμεταλλευόμενοι με την εμπειρία μας, ώστε να προστατεύσουμε το αυτοκίνητο από πέτρες και υψηλές θερμοκρασίες. Η προσπάθεια μας δικαίωσε καθώς στο 15ο Ράλλυ Ακρόπολις της καριέρας μου καταφέραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον συνοδηγό μου Νικόλαο-Αδάμ Κομνό για την δυναμική και την αγωνιστικότητα που προσδίδει εντός και εκτός αγωνιστικού καθώς και όλα τα μέλη της Χαλκιάς Racing Team που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τόσο κατά την πολυήμερη και πολύωρη προετοιμασία όσο και κατά τη διάρκεια του δύσκολου φετινού αγώνα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω από καρδιάς και τους θεατές που σε κάθε μας πέρασμα μας έδωσαν ώθηση και δύναμη για να συνεχίσουμε προς τον τερματισμό. Και του χρόνου με υγεία!

Θέμης Χαλκιάς