Πρεμιέρα με Rallycross

H αυλαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar 2022 ανοίγει με αγώνες Rallycross και Ατομικής Χρονομέτρησης, που θα διεξαχθούν στο «Διαδρόμιο», σε διαδρομή προδιαγραφών RX.

Με 18 Crosscars θα ξεκινήσει η χρονιά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar, ενώ ειδικότερα στον εναρκτήριο αγώνα, τα 12 από αυτά θα συμμετάσχουν σε αγώνα Rallycross και τα 6 σε Ατομικής Χρονομέτρησης αντίστοιχα. Ο πρωταθλητής του 2021, Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, επιστρέφει με το Yacar Sport με στόχο την υπεράσπιση του τίτλου του, έχοντας προσθέσει στις εμπειρίες του και την επιτυχημένη συμμετοχή του στον ευρωπαϊκό Τελικό του FIA Rally Star, απέναντι σε παλιούς, αλλά και νέους διεκδικητές.

Ο Γιάννης Ρέγγος (Cosvar) θα προσπαθήσει να τελειώσει αυτό που άφησε στη μέση μετά την ατυχία του στον τελευταίο αγώνα του 2021, στη Χαλκίδα, ενώ ο νικητής εκείνου του αγώνα, Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), αναμένεται να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Ανάμεσα στα φαβορί είναι δύο γνωστοί Κύπριοι οδηγοί, οι Νίκος Θωμά (Semog Bravo) και Γιώργος Γεωργίου (Semog Bravo), καθώς επίσης και ο Σπύρος Ράπτης (Planet Kartcross). Τα αδέλφια Μιχάλης και Γιώργος Δημούσης, αμφότεροι με Semog Trophy, έχουν αποδείξει πως είναι ικανοί να παλέψουν για μια θέση στο βάθρο, ενώ αντίστοιχες βλέψεις έχει και ο DPAL (Semog Bravo), που στην πρώτη του εμφάνιση στα Crosscar, πέρυσι, έδειξε πως έχει την ταχύτητα που απαιτείται για να πρωταγωνιστήσει.

Ο Adar Melamed (Semog Bravo) από το Ισραήλ, ο οποίος «συστήθηκε» στους Έλληνες φίλους του σπορ στον περυσινό αγώνα της Χαλκίδας, επιστρέφει στα EKO Racing Dirt Games, λίγο πριν ταξιδέψει στη Yas Marina για τον τελικό Μέσης Ανατολής & Βόρειας Αφρικής του FIA Rally Star. Οι Νίκος Κούλης (Speedcar Xtrem) και Νίκος Γεωργίου (Semog Trophy), θα εμφανιστούν για πρώτη φορά σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar, έτοιμοι να αναμετρηθούν με περισσότερο έμπειρους οδηγούς.

Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης θα συμμετέχουν οι Θεόδωρος Μυλωνάκος (Speedcar Xtrem), Μάριος Κωνσταντάκος (Semog Bravo), Βασίλης Πετρόπουλος (SR Crosscar), Παναγιώτης Λάτσης (Speedcar Xtrem) και ο Γιάννης Χεκιμιάν με το νέο Speedcar Wonder.
Τέλος, στην κατηγορία Junior μοναδική συμμετοχή είναι αυτή του Αχιλλέα Χριστοδούλου (LaBase RX01) που μαζί με τον Κωνσταντίνο Τακιδέλλη εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό τελικό του FIA Rally Star.

Το «Διαδρόμιο» θα ανοίξει τις πύλες του για την έναρξη ακόμα μιας αγωνιστικής χρονιάς, το Σάββατο 12 Μαρτίου από τις 11:00, ενώ η δράση την Κυριακή 13 Μαρτίου αρχίζει στις 10:00. Η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.