Ακυρώθηκε λόγω ατυχήματος η πρώτη ΕΔ του Rallye Monte-Carlo

Η πρώτη ειδική διαδρομή του πρώτου αγώνα στη νέα εποχή του WRC ακυρώθηκε μετά από ατύχημα του Hayden Paddon με το Hyundai i20 Coupe. Άσχημες μνήμες ξυπνούν… ευτυχώς το πλήρωμα είναι καλά και αγρατσούνιστο!
Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε μια αριστερή στροφή, περίπου στο 21ο χλμ. της πρώτης νυχτερινής ειδικής διαδρομής. Το πλήρωμα είναι καλά, ωστόσο το νέο i20 WRC μπλόκαρε το δρόμο, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να βγάλουν κόκκινη σημαία.
Από πλευράς χρόνων, ο Thierry Neuville έγραψε το ταχύτερο πέρασμα στην εναρκτήρια ειδική της χρονιάς, με τον Sebastien Ogier και το Fiesta του να ακολουθεί στο +0,7” εμπρός από τον Sordo.
UPDATE: Χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση, πηγές αναφέρουν ότι στο ατύχημα εμπλέκεται και ένας θεατής, ο οποίος καθόταν στην πλαγιά που γλίστρησε και χτύπησε το Hyundai του Paddon.

UPDATE 2: Οι διοργανωτές έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση, όπου σύμφωνα με αυτή ο άτυχος θεατής αναφέρεται ότι λιποθύμησε…

UPDATE 3: Δυστυχώς η κατάληξη του συμβάντος δεν είναι καλή, με τον θεατή να χάνει τελικά τη ζωή του, παρά το ότι αερομεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της Νίκαιας. Η FIA αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της:

The first stage of the event was however cancelled due to an incident involving Hayden Paddon. The crew were unharmed but it was later confirmed that a spectator needed to be transferred by helicopter to Nice hospital and later passed away. Everyone associated with the event extends their deepest sympathies and condolences to the families, friends and individuals affected.