Σιρκουί Ρόδου 2017: Σε τροχιά αναβίωσης!

Ήχοι αγωνιστικών αυτοκινήτων αντήχησαν ξανά -μετά από 45 χρόνια- στα τείχη του κάστρου της πόλης, προμηνύοντας μια θρυλική αναβίωση. Το Σιρκουί της Ρόδου!
Το Σιρκουί της Ρόδου ξυπνά μνήμες 45 ετών!
Υπό τους ήχους 6 αγωνιστικών αυτοκινήτων έγινε η “prova generale” για την αναβίωση του Σιρκουί της Ρόδου. Ένα εγχείρημα, που αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη εργασιών για την αναβίωση του περίφημου Σιρκουί, στις 15 Οκτωβρίου του 2017. Με συντονισμένες ενέργειες των τοπικών αρχών ξεκινούν τα έργα για την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης της διαδρομής, που θα επιτρέψουν την τέλεση του αγώνα.

Τα έξι αγωνιστικά αυτοκίνητα έβαλαν μπροστά τους κινητήρες τους έξω από το κτίριο Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου και ακολούθησαν τη διαδρομή δίπλα στα τείχη και το λιμάνι του σμαραγδένιου νησιού. Οι ήχοι των αγωνιστικών κινητήρων στα τείχη της Ρόδου συγκίνησαν τον περιφερειακό και επιμελητηριακό σύμβουλο Κάλλιστο Διακογεωργίου, ο οποίος έχει το γενικό πρόσταγμα του όλου εγχειρήματος. Μαζί του στην “αγωνιστική πρόβα” ήταν και τα μέλη της επιτροπής αναβίωσης του Σιρκουί Ρόδου, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Παρασσός και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Ρόδου, Αναστάσιος Αρνάς.

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) έχει υιοθετήσει την ιδέα, καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με αρωγούς το Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, δεν στοχεύουν απλά στην αναβίωση του φημισμένου αγώνα στο Νησί των Ιπποτών , αλλά να μπει εκ νέου στην ατζέντα, τόσο του ελληνικού, όσο και του ευρωπαϊκού μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Αγώνας στο κέντρο της Ρόδου θα διεξαχθεί το 2017.