Αντίστροφη μέτρηση για το Rally Acropolis

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εκκίνηση του εθνικού μας αγώνα, το Seajets Rally Acropolis 2017. Μια διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί για μια ακόμη χρονιά στην περιοχή της Φθιώτιδος, μια έδρα που διαθέτει μεγάλο αριθμό χωμάτινων ειδικών διαδρομών και είναι ικανή να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός πανευρωπαϊκού επιπέδου αγώνα.
Το κέντρο του αγώνα θα αποτελέσει η πόλη της Λαμίας, από όπου θα ξεκινά και θα τελειώνει κάθε μέρα του αγώνα. Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας θα είναι το ορμητήριο όλων των πληρωμάτων πριν τον αγώνα επιβίωσης στις χωμάτινες ειδικές. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνησης την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30, ο τερματισμός του αγώνα την Κυριακή στις 16:04, καθώς και το service park των αγωνιστικών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ο αγωνιστικός παλμός θα ξεκινήσει να χτυπάει από το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου, αφού στις 11:30 θα γίνει η διεξαγωγή της κατατακτήριας ειδικής διαδρομής μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ. Το επόμενο διήμερο το αγωνιστικό πρόγραμμα του Seajets Rally Acropolis 2017 θα περιλαμβάνει 6 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές με 230 συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα μέχρι τη ράμπα του τερματισμού.
Για όσους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιλέξουν να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του Seajets Rally Acropolis 2017 ως θεατές και να βρεθούν στο βουνό για να απολαύσουν εν δράση κορυφαίες συμμετοχές από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα (όπως τη μεγάλη επιστροφή στο Acropolis του πρωταθλητή Ελλάδος 2003 Σωκράτη Τσολακίδη με τον Χάρη Δήμο στο δεξί μπάκετ ενός Skoda Fabia R5) το πρόγραμμα των ειδικών θα έχει ως εξής:
Το Σάββατο 3 Ιουνίου ο αγώνας θα ξεκινήσει με την ειδική Seajets Γραβιά (Ε.Δ.1 10:08, Ε.Δ.4 14:47), η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά, θα συνεχιστεί με την Άμφισσα (Ε.Δ. 2: 11:01, Ε.Δ. 5: 15:40) που είναι οι ιστορικές Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση και θα τελειώσει με την ΕΚΟ Racing Παλαιοχώρι (Ε.Δ.3: 12:04, Ε.Δ.6: 16:43) που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι.
Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με πρώτη την ΕΚΟ Racing Ελευθεροχώρι ( Ε.Δ.7: 08:55, Ε.Δ.10: 13:06) και τη συνέχεια να δίνεται στη Seajets Ρεγκίνι (Ε.Δ.8: 09:48, Ε.Δ.11: 13:59) με το χαρακτηριστικό πέρασμα από τα νερά στο 4ο χλμ. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα οδηγηθούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά (Ε.Δ.9: 10:16, Ε.Δ.12: 14:27) που μετά τα 10 πρώτα πασίγνωστα ανηφορικά χιλιόμετρα στρίβει αριστερά προς Ζέλι, σε μια διαδρομή που αναμενόμενα θα κουράσει τους οδηγούς πριν την επιστροφή τους στο ενδιάμεσο service.
Το trcoff.gr για μια ακόμη χρονιά θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει τον παλμό του αγώνα και σας προτείνει να βρεθείτε και εσείς προκειμένου να νιώσετε την αδρεναλίνη ενός πραγματικού Αγώνα! Με προσοχή και υπευθυνότητα πάνω από όλα.
Photo: fiaerc.com