6ος παγκόσμιος τίτλος στον Sébastien Ogier

Το πλήρωμα της M-Sport Ford World Rally Team, Sébastien Ogier και Julien Ingrassia εξασφάλισε τον έκτο τίτλο οδηγών και συνοδηγών στο WRC, στο δραματικό τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Αυστραλίας.

Ogier

Το φετινό πρωτάθλημα αποδείχθηκε το πιο συναρπαστικό των τελευταίων χρόνων, όμως οι Ogier-Ingrassia και η M-Sport Ford έκαναν το θαύμα τους για άλλη μια φορά. Επίδειξαν ταχύτητα, αποφασιστικότητα και ένα εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα, τα οποία χάρισαν στην ομάδα μία ακόμη πολύ επιτυχημένη χρονιά.

Malcolm Wilson OBE, Ιδιοκτήτης Ομάδας:

Μπορώ να σας πω ότι το φετινό πρωτάθλημα σημαίνει πραγματικά πολλά για εμάς. Δύο μήνες πριν, τα πράγματα δεν έδειχναν τόσο καλά, όμως όταν έχεις στις τάξεις σου έναν Sébastien και έναν Julien, ξέρεις ότι όλα είναι δυνατά. Ο τρόπος με τον οποίο επανάκαμψαν στους τρεις τελευταίους αγώνες ήταν απίστευτος και είμαι τόσο περήφανος για όλα αυτά που πετύχαμε μαζί. Ασφαλώς θα μας λείψουν την επόμενη χρονιά, όμως αυτός ο τίτλος ήταν αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας και θα πρέπει να πω εδώ ότι κάθε μέλος της ομάδας έπαιξε το ρόλο του.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον Ott Tanak και τον Thierry Neville για την εκπληκτική μάχη που έδωσαν στο πρωτάθλημα όλη τη χρονιά. Ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσο ανταγωνιστικοί είναι και ήταν χαρά μας να παρακολουθούμε τους τρεις καλύτερους οδηγούς να δίνουν μάχες μέχρι την τελευταία στιγμή. Το άθλημα βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι όλοι όσοι συμμετέχουν σ’ αυτό πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι.

Ogier

Οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia έφτασαν στο τελευταίο σκέλος του αγώνα γνωρίζοντας ότι το έξι ήταν ένας μαγικός αριθμός για εκείνους, καθώς μία έκτη θέση τους αρκούσε ώστε να κατακτήσουν τον έκτο συνεχόμενο τίτλο τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Σε μία συναρπαστική μάχη που έμελλε να κριθεί την τελευταία στιγμή, η πίεση βάραινε τους αντιπάλους του Ogier και ένας – ένας οι Thierry Neuville και Ott Tänak αντιμετώπισαν προβλήματα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον αγώνα, ενώ επέμεναν να δίνουν τη μάχη με θαυμαστό τρόπο στις αντίξοες συνθήκες του.

Το αποτέλεσμα ήταν να τα καταφέρουν τελικά οι Ogier και Ingrassia υπερασπιζόμενοι τον τίτλο που είχαν κατακτήσει με το Ford Fiesta ακριβώς 12 μήνες πριν. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο καλύτερος τρόπος για την ομάδα να αποχαιρετήσει τους πρωταθλητές της μετά από δύο πολύ ιδιαίτερες χρονιές μαζί τους.

Δηλώσεις Sébastien Ogier:

Η φετινή ήταν μία απίστευτη χρονιά και η μάχη πολύ δυνατή. Τον τελευταίο καιρό πιστεύαμε ότι θα ήταν δύσκολο να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο, όμως δεν εγκαταλείψαμε ποτέ. Τα δώσαμε όλα και είχαμε μία εκπληκτική ομάδα κοντά μας. Είμαι τόσο περήφανος για όλους στην ομάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Malcolm [Wilson] για την εκπληκτική δουλειά που έγινε. Αυτά που πετύχαμε παρέα τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ σημαντικά και είμαι περήφανος γι’ αυτό.