Ο τρέχων κάτοχος του τίτλου στο WRC θα μοιραστεί τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του με τους δημιουργούς του πρωταθλήματος Extreme E, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021. Ο ρόλος του Ogier θα είναι  υποστηρικτικός και συμβουλευτικός. Τόσο για τις πιθανές τοποθεσίες που θα διεξάγονται οι νέοι αυτοί αγώνες, όσο και για τη σχεδίαση και εξέλιξη των αγωνιστικών ηλεκτρικών SUV. Μάλιστα ο Γάλλος θα “στήσει” πρακτικά το ODYSSEY 21, το αυτοκίνητο “πιλότο” που θα παραδοθεί στις αγωνιστικές ομάδες του θεσμού από το Μάρτιο της επόμενης χρονιάς.

Ο ίδιος ο Sébastien Ogier, τόνισε σχετικά με αυτή τη συνεργασία:

Είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέλος του Extreme Ε. Το πρωτάθλημ είναι πραγματικά μοναδικό. Δεν υπάρχει τίποτα αντίστοιχο εκεί έξω και είμαι παθιασμένος με όλα όσα πρόκειται να κάνει. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω με την Extreme Ε team στο καινούριο αυτοκίνητο και θα είναι τιμή μου να το δω σαν οδηγός από τόσο νωρίς.

Το πρωτάθλημα Extreme E θα εξελιχθεί σε πέντε αφιλόξενα εδάφη. Στα Ιμαλάια, τον Αρκτικό κύκλο, στα δάση του Αμαζονίου, στη Σαχάρα και σε ένα νησί του Ινδικού ωκεανού. Χαρακτηριστικό του θα είναι τα extreme κλίματα, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει σε όλο τον κόσμο τις κλιματικές αλλαγές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στο περιβάλλον. Προμοτάροντας τα ηλεκτρικά οχήματα, ο θεσμός αυτός θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη.

Περισσότερα για το πρωτάθλημα Extreme E μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.Extreme-E.com.