Ανάβαση Πορταριάς με Ενιαίο Skoda

Την ατμόσφαιρα της Ανάβασης Πορταριάς έζησαν για πρώτη φορά οι οδηγοί του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου 2017 με τα Skoda Fabia 1.2 TSI, η οποία αποτέλεσε τον 3ο και 4ο αγώνα του Ενιαίου Πρωταθλήματος.
Στην 37η Ανάβαση Πορταριάς συμμετείχαν 16 οδηγοί του Ενιαίου, εκ των οποίων οι 8 ήταν στην ξεχωριστή κατηγορία “Νέων” κάτω των 30 ετών. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκος Ζάχος που ήρθε στην ανάβαση του Βόλου ως πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης. Με δύο νίκες στο βουνό των Κενταύρων αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο μοναδικός από τους οδηγούς άνω των 30 ετών, που πλησίασε το ρυθμό του Ζάχου, αλλά μόνο στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Μίλτος Κύρκος που αρκέστηκε σε μια δεύτερη θέση το μεσημέρι, καθώς μια μικρή έξοδος στο πρωινό σκέλος τον άφησε ανικανοποίητο οδηγικά και με μικρή βαθμολογική συγκομιδή στον 3ο αγώνα του Ενιαίου.
Αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας των «Νέων» είχαμε στην Πορταριά, καθώς ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος σημείωσε το απόλυτο βαθμολογικά, με δύο νίκες στους δύο ξεχωριστούς αγώνες του Ενιαίου και πέρασε πρώτος, υποσκελίζοντας τον Στράτο Κυρλαγκίτση. Δύο νίκες που μόνο εύκολες δεν ήταν καθώς η πίεση από τους υπόλοιπους “Νέους” ήταν ασφυκτική και στα δύο σκέλη της ανάβασης. Στο πρώτο επικράτησε του Φίλιππου Καλέση για λίγο λιγότερο από τρία δέκατα και στο δεύτερο άφησε πίσω του τον Κυρλαγκίτση για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου. Το βάθρο συμπλήρωσε στην πρώτη περίπτωση ο Γιάννης Ποτουρίδης και στη δεύτερη ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος.