Στη Λαμία ο τελικός του πανελλήνιου κυπέλλου ασφάλτου

Τίτλοι τέλους θα πέσουν για το Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου 2016 ενόψει του τελικού που πρόκειται να διεξαχθεί στην περιοχή της Λαμίας στις 26-27 Νοεμβρίου. Η Λαμία θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον τελικό μέσα στα πλαίσια ενός διήμερου αγώνα έχοντας ως μεγάλο ατού την νυχτερινή ειδική διαδρομή, αλλά και την υπερειδική εντός της πόλης.
Η γνωστή ειδική διαδρομή “Μπράλος” θα επαναληφθεί δύο φορές στο Ράλλυ Λαμίας.
Το επονομαζόμενο Ράλλυ Λαμίας θα είναι ο μοναδικός αγώνας της χρονιάς με συντελεστή βαρύτητας 2 και αναμένεται να συλλέξει όλους τους υποψήφιους διεκδικητές του πρωταθλήματος ανά κατηγορία. Το πρόγραμμα του Ράλλυ Λαμίας πρόκειται να ξεκινήσει το μεσημέρι του Σάββατου 26 Νοεμβρίου, όπου μετά την πανηγυρική εκκίνηση θα ανεβούν οι παλμοί και θα κατευθυνθούν οι αγωνιζόμενοι σε μια παραλλαγή της γνωστής ειδικής “Μπράλος” που μετατράπηκε φέτος ως “Μπράλος – Σκαμνός” μήκους 15,6km, διασχίζοντας το επονομαζόμενο χωριό. Στη συνέχεια θα επαναληφθεί η ίδια ειδική μετά τη δύση του ηλίου και με το φως της προβολιέρας των αγωνιστικών να κάνει τη νύχτα μέρα στο πέρασμα τους, κάτι που σπάνια βλέπουμε πλέον σε αγώνες. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η συνέχεια θα εξελιχθεί στις ειδικές “Καλοσκοπή” και “Παύλιανη” με μήκος 13,17 και 15,2 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ενώ ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την Υπερειδική Διαδρομή “Άγιος Λουκάς”, που θα διεξαχθεί μέσα στην πόλη της Λαμίας.
Με τις 5 ειδικές διαδρομές να προδιαθέτουν θετικά όλα τα πληρώματα ώστε να κινηθούν στα όρια τους και το κυνήγι της βαθμολογίας να αυξάνει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη του ανταγωνισμού, αυτός ο τελικός αναμένεται να έχει αρκετές μάχες ανά κατηγορία, προσδίδοντας ελπίδες σε όλους μέσα από ένα καλό αποτέλεσμα. Το μόνο που μένει είναι να το απολαύσουμε όλοι, ώστε να πάρουμε αρκετές δυνάμεις για την παύση μέχρι την αρχή της νέας σεζόν.