Στην κορυφή του Μακεδονικού Επάθλου Time Attack

18 Δεκεμβρίου 2013       

Η συμμετοχή του trcoff.gr στο Μακεδονικό Έπαθλο Time Attack για το 2013 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Ο δικός μας Αλέξανδρος Δήμος όχι μόνο κέρδισε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς αλλά αναδείχτηκε και κυπελλούχος με την πρώτη θέση στην κατηγορία των 1.600 κ.εκ. και τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη της βαθμολογίας, ανεξαρτήτου κατηγοριών.

Το ενδιαφέρον ωστόσο στην παραπάνω είδηση είναι ότι ο Αλέξανδρος δεν συμμετέχει με κάποιο δυνατό αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά με ένα ταπεινό Toyota Starlet που παρά τα μόλις 1.300 κ.εκ. του κινητήρα του γράφει νικητήριους χρόνους τόσο στην κατηγορία των 1.600 κ.εκ. αλλά και πολλές φορές στη γενική κατάταξη, απέναντι σε μεγαλύτερα και κατά πολύ ισχυρότερα αυτοκίνητα.

Τα Time Attack είναι χρονομετρημένοι αγώνες αυτοκινήτων που διεξάγονται σε πίστες καρτ, τη χάραξη των οποίων ο Αλέξανδρος Δήμος γνωρίζει με τα μάτια κλειστά, καθώς από τα 6 του οδηγεί καρτ ενώ στα 10 του χρόνια ήταν ήδη πρωταθλητής καρτ Βορείου Ελλάδος. Στα χρονομετρημένα Time Attack αυτοκινήτων, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε κατηγορίες βάση κυβισμού των αυτοκινήτων τους: κάτω των 1400κ.εκ., 1401-1600 κ.εκ., 1601-2000 κ.εκ. και άνω των 2001 κ.εκ. Ο Αλέξανδρος παρά τον κινητήρα μόλις 1.300 κ.εκ. στο Starlet του, συμμετέχει από την αρχή του πρωταθλήματος στην κατηγορία των 1.600 κ.εκ. στην οποία και αναδείχθηκε κυπελλούχος 2013 κατακτώντας μια 2η και μια 1η θέση στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς. Σε συνδυασμό με μια σταθερή παρουσία στις πρώτες θέσεις και των υπόλοιπων αγώνων, ο οδηγός από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε και τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη ανεξαρτήτου κατηγοριών!

Δίπλα στον Αλέξανδρο από τα πρώτα βήματα του στο σπορ, είναι βεβαίως άνθρωποι με πολυετή εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο πατέρας του και πρώην οδηγός αγώνων Χάρης Δήμος, ο μηχανικός Σεραφείμ Λαζάρου και ο οδηγός αγώνων και μηχανικός Δημήτρης Χόχολης. Μαζί του σε αυτή την προσπάθεια, εκτός από το trcoff.gr, είναι η εταιρία ενοικιάσεων Drive S.A. και τα λιπαντικά RS200 motor oil.

Διαβάστε ακόμη:
Το trcoff.gr στο 5ο Time Attack [+video]