Ο Ogier κερδίζει στην Κορσική και ανοίγει την ψαλίδα

Νικητές στον αγώνα της πατρίδας του αναδείχτηκαν οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia με το Volkswagen Polo WRC, κερδίζοντας στο Rallye de France, τον αγώνα που είναι παγκοσμίως γνωστός ως Γύρος της Κορσικής.

Άλλη μία νίκη για τον Sebastien Ogier.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Ogier για φέτος, ο οποίος φαίνεται να είναι και πάλι σε φόρμα ανοίγοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία για το πρωτάθλημα των οδηγών. Το γαλλικό δίδυμο με γερμανικό αυτοκίνητο τερμάτισε στα 46,4 δευτ. εμπρός από τους δεύτερους Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul οι οποίοι και συνεχίζουν τις εκπληκτικές εμφανίσεις με το Hyundai i20 WRC. Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Andreas Mikkelsen με ένα ακόμη Polo WRC και συνοδηγό τον Anders Jaeger, χαρίζοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα τους. Μετά και τη Γαλλία, ο Ogier έχει προβάδισμα 68 βαθμών από το δεύτερο Mikkelsen, ενώ ακολουθεί ο Neuville.


Στα του αγώνα, η τελευταία ημέρα ολοκληρώθηκε μετά από βραδινή βροχή. Ο Ogier ξεκινούσε μόλις 6ος, ωστόσο το προβάδισμα των 46,5 δευτ. ήταν αρκετό για να οδηγήσει χωρίς ρίσκα και να παραμείνει στην κορυφή. Στην Power Stage ο παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε 3ος και πήρε έτσι 1 βαθμό επιπλέον, ενώ την ίδια “χωρίς ρίσκα” οδηγική πολιτική ακολούθησαν τόσο ο Mikkelsen όσο και ο Neuville. Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε το Volkswagen Poloτου Jari-Matti Latvala, ο οποίος είχε έναν αγώνα γεμάτο με προβλήματα, κυρίως στα φρένα του αυτοκινήτου του. Ο Craig Breen στην πρώτη του εμφάνιση στην Κορσική, τερμάτισε 5ος με το Citroen DS3, ενώ ακολούθησαν τα Hyundai i20 WRC των Hayden Paddon και Dani Sordo. Τη 10άδα ολοκλήρωσαν τα Ford Fiesta RS των Eric Camilli, Mads Ostberg και Ott Tanak, ενώ την WRC2 κέρδισε ο νεαρός Elfyn Evans. Πρωταθλητές αναδείχτηκαν τέλος οι Simone Tempestini-Giovanni Bernacchini οι οποίοι μετά την Κορσική εξασφάλισαν μαθηματικά τον τίτλο στην κατηγορία Junior.

Από τη Γαλλία, το WRC μετακομίζει στη γειτονική Ισπανία για τον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 13-16 Οκτωβρίου.

Ο Thierry Neuville σε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση για τη Hyundai.

Πιο κοντά σε άλλον έναν παγκόσμιο τίτλο ο Ogier.