Το Toyota GT86 στα rally

24 Οκτωβρίου 2014     
Το πρώτο βήμα στους αγώνες rally κάνει το Toyota GT86 και πιο συγκεκριμένα στο Rally Master της Βρετανίας, μια ανοιχτή οδηγική εμπειρία που στόχο έχει να προσελκύσει φανατικούς του είδους και να τους μυήσει εκ των έσω στις ειδικές διαδρομές. Το GT86 είναι σε προωθητικό πρόγραμμα για φέτος και αν μη τι άλλο αναμένεται να ενθουσιάσει τους γνώστες και να προσφέρει μια καλή πρώτη επαφή με το χώρο στους νεότερους.

Συνολικά 10 αγωνιστικά GT86 είναι διαθέσιμα για αγωνιστικό test-drive σε μια ειδική διαδρομή με μαλακό και γλιστερό χώμα. Ο καθένας μπορεί να τα οδηγήσει έχοντας δίπλα του έναν έμπειρο συνοδηγό αγώνων ο οποίος στο ρόλο εκπαιδευτή κάνει την όλη εμπειρία όσο πιο ευχάριστη και ασφαλή γίνεται, συμπεριλαμβανομένου τεχνικών συμβουλών για σημεία φρεναρίσματος, πλασάρισμα στις στροφές, έλεγχο χειροφρένου κ.λ.π. Από την άλλη βέβαια οι συμμετέχοντες μπορούν να ανακαλύψουν τις πραγματικές δυνατότητες του αγωνιστικού GT86 κάνοντας μια βόλτα ως συνοδηγοί δίπλα σε επαγγελματίες οδηγούς. Όλα αυτά συμβαίνουν στην Αγγλία και φαντάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας για εμάς στην Ελλάδα, μια χώρα που οι αγώνες αυτοκινήτου είναι μια… πονεμένη ιστορία!
Το αγωνιστικό Toyota GT86 διαθέτει την πιο κλασική διάταξη για όχημα αγώνων: κινητήρας εμπρός, πίσω κίνηση, ελαφρύ και με χαμηλό κέντρο βάρους. Ταυτόχρονα παραμένει προσιτό, καθώς κοστίζει επιπλέον 2.000 λίρες στην τιμή του ανανεωμένου για το 2015 GT86, η οποία στην Αγγλία είναι 22.500 λίρες!