Το Toyota Yaris WRC είναι ένα σύγχρονο Group B στο μάτι

Αυτή είναι η τελική μορφή του νέου Toyota Yaris WRC το οποίο και δείχνει ίσως το πιο τρελό οπτικά αυτοκίνητο για το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017. Μαζί με τα αποκαλυπτήρια του Yaris στο Ελσίνκι, η Toyota ανακοίνωσε επισήμως και τους οδηγούς της, τους Φιλανδούς Jari Matti Latvala, Esapekka Lappi και Juho Hanninen. Μιλάμε δηλαδή για μια 100% Φιλανδική ομάδα με αρχηγό τον Tommi Makinen, η οποία θα κάνει μια γερή -ελπίζουμε- επανεκκίνηση για την Toyota στο WRC!

Το πίσω μέρος του Toyota Yaris WRC 2017 θυμίζει έντονα τα τέρατα του Group B.

Η ιστορία της Toyota στους αγώνες μετράει πολλά χρόνια, ενώ είναι γεγονός ότι και οι Φιλανδοί έχουν το rallying κάτι σαν το εθνικό τους σπορ. Αυτό το “πάντρεμα” λοιπόν έρχεται να μας δώσει έναν δυνατό αγωνιστικό συνδυασμό που θα φέρει και πάλι τα “τζαπόνια” στο προσκήνιο μετά από 18 ολόκληρα χρόνια απουσίας (πέρασε τόσος καιρός αλήθεια;). Θυμίζουμε πως τελευταία χρονιά που η Toyota έτρεξε ως εργοστασιακή ομάδα ήταν το 1999 με την Corolla WRC, ενώ αν μη τι άλλο άφησε ιστορία με τις θρυλικές Celica GT-Four.

Τώρα, σε μια χρονιά που πρακτικά η FIA κάνει reset στο WRC λόγω των νέων κανονισμών, η Toyota είναι εδώ! Τα Yaris WRC θα λάβουν εκκίνηση στο ράλλυ Μόντε Κάρλο, με τον πρώην οδηγό της Volkswagen Motorsport, Jari Matti Latvala, να ακολουθεί όλους τους αγώνες του θεσμού μαζί με τον Juho Hanninen. Σε ρόλο δοκιμαστή και με συμμετοχή σε επιλεκτικούς αγώνες είναι ο πρωταθλητής του WRC2, Esappeka Lappi.

Σίγουρα το Yaris αποτελεί τη νέα δύναμη στο θεσμό, αλλά με δεδομένο ότι πρακτικά μιλάμε για μία εντελώς νέα ομάδα οι δυσκολίες θα είναι πολλές. Πόσο μάλλον όταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier συμφώνησε με τη Ford M-Sport και επιστρέφουν βεβαίως και οι Γάλλοι με τη Citroen και το C3 WRC.

Δε το λες και το πιο όμορφο αυτοκίνητο του WRC, αλλά αν μη τι άλλο είναι ένας μικρός “διάολος”.

Αγριεμένο ύφος για το νέο Toyota Yaris WRC.

Μεγάλος χορηγός της Gazoo Racing είναι η Microsoft.