Πρωταθλητές Ελλάδος οι Τσολακίδης-Δήμος

Ράλλυ ΔΕΘ
Οι Πρωταθλητές Ελλάδος Σωκράτης Τσολακίδης - Χάρης Δήμος θα εμφανιστούν και πάλι με το αγαπημένο Skoda Fabia R5.
Κερδίζοντας και τις 10 ειδικές διαδρομές στο Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, ο Σωκράτης Τσολακίδης κατέκτησε για δεύτερη φορά το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ελλάδος, μετά το 2003. Με τον Χάρη Δήμο στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia R5 της ουγγρικής Eurosol, ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγώνα της Λάρισας!

Παράλληλα, όπως και χθες, έτσι και σήμερα το πλήρωμα από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το μέγιστο των βαθμών για το Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος, αφού το σκέλος προσμετρούσε σαν πέμπτος γύρος στο συγκεκριμένο θεσμό. Ο Σωκράτης Τσολακίδης δήλωσε χαρακτηριστικά στον τερματισμό:

Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε περισσότερο ανταγωνισμό για να έχει μεγαλύτερη αξία ο τίτλος. Παρόλ’ αυτά χαιρόμαστε που το Πρωτάθλημα έρχεται για ακόμα μια φορά στη Βόρεια Ελλάδα αν και το αφιερώνουμε στους φίλους μας σε όλη την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις είναι τέτοιες που δεν μου επιτρέπουν να κάνω σχέδια για το μέλλον.

Ο Σωκράτης Τσολακίδης Πρωταθλητής Ελλάδος ξανά…

Σε επίπεδο χρόνων, οι Τάκης Καμπύλης-Σταύρος Σταμέλος και το Skoda Fabia S2000 ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μια διαφορά της τάξης των δύο λεπτών πίσω από τους νικητές, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Γιάννης Μπαντούνας-Κώστας Σούκουλης με το Mitsubishi Lancer EVO VI, μια θέση που -έπειτα από μια εξαιρετική χρονιά για τους ίδιους- ισούται και με τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι μοναδικοί που μπόρεσαν να κινηθούν σε ρυθμούς κοντά στους νικητές, οι Καμπύλης-Σταμέλος.

Ο νεαρός Κώστας Μυλωνάς από τη Λαμια με συνοδηγό τον Γιάννη Καλοπίτα, συνέχισε και σήμερα σε πολύ καλό ρυθμό με την Toyota Corolla KE 30 και εν τέλει επικράτησε στην κατηγορία των Ιστορικών. Την πρώτη τριάδα εκεί συμπλήρωσαν οι Μάριος Σταφυλοπάτης-Κώστας Κακκαλής που σήμερα σημείωσαν εξαιρετικούς χρόνους με το Ford Sierra Cosworth, αλλά και εκμεταλλεύθηκαν ένα πρόβλημα -στην τελευταία ε.δ.- στον κινητήρα της Toyota Corolla AE92 των Κώστα Αργυρίου-Αποστόλη Πάλλα οι οποίοι τερμάτισαν τρίτοι.
Επιστρέφοντας στο θεσμό του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, τους βαθμούς της δεύτερης θέσης πήραν και σήμερα οι Καμπύλης-Σταμέλος, ενώ βαθμολογικά την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Γεροδήμος-Γρηγορίου με Opel Astra OPC. Τέλος, από τον 2ο αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, οι Νίκος Βάτσος-Χρήστος Θεοφανίδης με το Renault Clio R3 αποκόμισαν τους μέγιστους βαθμούς που τους διατηρούν στην διεκδίκηση του τίτλου της F2 του Κυπέλλου Ασφάλτου.
Η καρό σημαία νωρίτερα σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, της πόλης που φιλοξενήσε ιδανικά για ένα τριήμερο το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος 2017.

Δεύτεροι στο Πρωτάθλημα και τρίτοι στον αγώνα οι Μπαντούνας-Σούκουλης.