Πήρε τη νίκη και έφερε κυριολεκτικά τα πάνω-κάτω!

Αυτή είναι ίσως η πιο περίεργη νίκη στην ιστορία του motorsport, αφού ο Βέλγος Laurens Vanthoor κέρδισε τον αγώνα του FIA GT World Cup στο Macau κυριολεκτικά σερνόμενος στην πίστα με την οροφή του Audi R8 του!

Τέτοιο τερματισμό δεν έχουμε δει ούτε racing game, ωστόσο συνέβη στην πραγματικότητα! Ο Laurens Vanthoor χτύπησε στον τοίχο με μεγάλη ταχύτητα, το Audi R8 του ανετράπη και σύρθηκε με την οροφή αρκετές δεκάδες μέτρα για να πάρει τελικά μια νίκη που έφερε όντως τα πάνω-κάτω!
Ευτυχώς ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς γρατσουνιά, ωστόσο φανταστείτε την έκπληξη του όταν του ανακοινώθηκε ότι κέρδισε και τον αγώνα… Οι αγωνοδίκες διέκοψαν οριστικά τον αγώνα με κόκκινη σημαία και αποφάσισαν να κρίνουν το αποτέλεσμα σύμφωνα με την κατάταξη στον προηγούμενο ακριβώς γύρο, στον οποίο και ο Laurens Vanthoor βρισκόταν στην πρώτη θέση!
Συνεπώς και ο Βέλγος βγήκε σε αυτό τον αγώνα νικητής παρά το γεγονός ότι τερμάτισε με την οροφή. Ακόμη και ο ίδιος δεν πίστευε το αποτέλεσμα, τονίζοντας:

Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζω αυτή τη νίκη, καθώς έκανα ένα λάθος, τράκαρα και παρόλα αυτά είμαι νικητής. Δεν έχω λόγια… θα προτιμούσα να είχα μια καλύτερη νίκη, χωρίς τη σύγκρουση.