WRC: Οδηγεί το Μόντε ο Neuville…

Ο Thierry Neuville με Hyundai i20 Coupe WRC έχει τον έλεγχο στο Rallye Monte-Carlo και εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Sebastien Ogier με Ford Fiesta WRC χαλαρώνει κάπως στην κορυφή, μετρώντας ένα κενό 45 δευτερολέπτων στη γενική κατάταξη. Ωστόσο, τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη, καθώς ένας αγώνας ράλλυ είναι αν μη τι άλλο απρόβλεπτος, ειδικά σε παγωμένες μικτές συνθήκες, όπως αυτές στις Γαλλικές Άλπεις.
Ο Βέλγος της Hyundai συνέχισε σήμερα το ίδιο επιθετικά με τις χθεσινές πρώτες νυχτερινές ειδικές, ανοίγοντας την ψαλίδα από τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Οδηγώντας εκπληκτικά στους καλυμμένους με χιόνι και πάγο ασφάλτινους δρόμους, κέρδισε τρεις συνεχόμενες ειδικές διαδρομές (SS4, SS5, SS6). Ο Ogier έκανε ένα λάθος και έπεσε σε ένα χαντάκι, γεγονός που του κόστισε περίπου 40 δευτ. σε χρόνο. Ωστόσο, κατάφερε να ροκανίσει το κενό που δημιουργήθηκε και να παραμείνει σε απόσταση βολής από τον Neuville. Ο Γάλλος “παγκόσμιος” μάλιστα βρέθηκε να κοντράρεται και με τους Kris Meeke (Citroen C3 WRC) και Ott Tänak (Ford Fiesta WRC), ωστόσο ξεκαθάρισε τη θέση του κερδίζοντας τις δύο τελευταίες ειδικές για σήμερα.
Δεύτερος για την ώρα ο Sebastien Ogier…
Ο Kris Meeke είχε και αυτός τη στιγμή του σήμερα, όταν γλίστρησε στον πάγο και χτύπησε το C3 σπάζοντας του την εμπρός ανάρτηση. Στο στρατόπεδο της Toyota δεν έλειψαν τα απρόοπτα, με τον Juho Hanninen να έχει μια έξοδο τη στιγμή που βρισκόταν με το Yaris WRC 3ος στη γενική κατάταξη του αγώνα. Έτσι το βάρος πέρασε στον Jari-Matti Latvala, ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση μετά από μια ημέρα που επίσης κύλησε με προβλήματα. Το Yaris του αρνήθηκε να πάρει μπροστά στο parc ferme και η ομάδα του ξόδεψε πολύτιμο χρόνο στο να επισκευάσει τη βλάβη, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το setup του αυτοκινήτου. Ο Φιλανδός είχε επίσης ένα γλίστρημα στην τελευταία ειδική διαδρομή, ολοκληρώνοντας τελικά πίσω από τον Tänak, στην 4η της γενικής.
Πολύ άτυχος ο Juho Hanninen, βγήκε εκτός και ενώ ήταν 3ος γενικής…
Καθόλου εύκολα δεν ήταν ούτε για τους Dani Sordo και Craig Breen. Το i20 Coupe του Sordo έσβηνε σε κάποιες κλειστές φουρκέτες, ενώ ο Breen είχε δυο τετακέ και ένα “παραλίγο” στο ίδιο σημείο που έφυγε ο Hänninen. Στη WRC 2 συνεχίζει να εκπλήσσει ο Andreas Mikkelsen με το Skoda Fabia R5, όντας απίστευτα γρήγορος με ένα αυτοκίνητο που τον φέρνει 7ο ανάμεσα σε πολύ γρηγορότερους συνδυασμούς. Εκτός αγώνα τέλος, είναι ο Hayden Paddon, ο οποίος σε συνέχεια του χθεσινού δυστυχήματος δεν έλαβε σήμερα εκκίνηση.
Για αύριο Σάββατο αναμένεται περισσότερος πάγος και χιόνι, με το τρίτο σκέλος να εκτείνεται νότια της Gap. Οι 5 ειδικές διαδρομές έχουν μήκος 121,39 km και οδηγούν τα πληρώματα πίσω στο Μονακό για το μεγάλο φινάλε της Κυριακής.