Η Citroën στα WRC και WTCC το 2014

18 Δεκεμβρίου 2013            

Η Citroën Racing ανακοίνωσε το πρόγραμμα εμπλοκής της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό για το 2014, με συμμετοχή τόσο στο θεσμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ WRC όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού WTCC.

Με ανανεωμένο line up οδηγών, η ομάδα προετοιμάζεται για την εμπλοκή της στο WRC το 2014. Στο τιμόνι των DS3 WRC τη νέα χρονιά θα καθίσουν οι Kris Meeke, Mads Østber και Khalid Al Qassimi. Ο Βόρειοιρλανδός Kris Meeke, έχοντας οδηγήσει το C2 Super 1600 στο θεσμό του Junior WRC και έχοντας δείξει δείγματα εξαιρετικής ταχύτητας σε δύο αγώνες του περσινού πρωταθλήματος με το DS3 WRC, θα ακολουθήσει για το 2014 ένα πρόγραμμα πλήρους εμπλοκής με συνοδηγό τον Paul Nagle. Από την άλλη, η ο 26χρονος Mads Østber μετρά ήδη 65 συμμετοχές στο WRC με καλύτερο αποτέλεσμα ως τώρα τη νίκη στο Ράλι Πορτογαλίας του 2012. Συνοδηγός του Østber είναι ο Jonas Andersson. Τέλος, όπως και πέρυσι, ο Khalid Al Qassimi θα πάρει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο οδηγός από το Abu Dhabi θα τρέξει στη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ παράλληλα θα εστιάσει στη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Ράλι Μέσης Ανατολής.

Τα σημαντικότερα ωστόσο νέα έχουν να κάνουν με την είσοδο της Citroën Racing στους αγώνες τουρισμού WTCC, στους οποίους θα συμμετέχει και ο 9 φορές πρωταθλητής ράλλυ Sébastien Loeb. Το ρολόι ήδη μετράει αντίστροφα για την αγωνιστική πρεμιέρα στις Marrakech, στος 5-6 Απριλίου 2014. Από τον περασμένο Ιούλιο όταν έγινε και η επίσημη ανακοίνωση εμπλοκής στο πρωτάθλημα FIA WTCC, η ομάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο με το αγωνιστικό Citroën C-Elysée WTCC. Το βάρος της εξέλιξης έχει πέσει τόσο στον Loeb όσο και στον teeam mate του και μετρ του είδους Yvan Muller, ο οποίος και μύησε κατά κάποιον τρόπο και το Loeb στους αγώνες πίστας. Ο τρίτος οδηγός της ομάδας είναι ο José-Maria López, πρωταθλητής Αργεντινής 2008, 2009 και 2012 στους αγώνες Súper TC.

Διαβάστε ακόμη:
Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό Hyundai i20 WRC