Με πισωκίνητο MINI η X-raid στο Dakar 2018

Η MINI και η X-raid Team μπήκαν στην τελική φάση προετοιμασίας για το Ράλι Ντακάρ με την παρουσίαση των νέων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Για πρώτη φορά, η X-raid θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του πιο απαιτητικού αγώνα με δύο τύπους αυτοκινήτων: την εξελιγμένη έκδοση του τετρακίνητου MINI John Cooper Works Rally και το πισωκίνητο MINI John Cooper Works Buggy.
Μία δεύτερη φιλοσοφία μετάδοσης κρίθηκε απαραίτητη, καθώς τα “ψιλά γράμματα” των κανόνων του Dakar Rally δίνουν ορισμένα πλεονεκτήματα στα 2WD οχήματα. Το πισωκίνητο Buggy χρησιμοποιεί έναν εν σειρά 6-κύλινδρο, 3-λιτρο πετρελαιοκινητήρα με 340 ίππους και ροπή 800 Nm. Το σύστημα μετάδοσης και η τεχνολογία turbo έχουν αναθεωρηθεί πλήρως και ήδη το νέο αγωνιστικό έχει ήδη υποβληθεί σε ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών τους τελευταίους μήνες, σε διάφορους τύπους εδαφών, αντιπροσωπευτικών των αγώνων ράλι, όπως στην Ουγγαρία και το Μαρόκο.
«Όλο αυτό το διάστημα, το buggy δεν χρειάστηκε να σταματήσει ποτέ λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, που είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο», ανέφερε ο Διευθυντής της Ομάδας Sven Quandt. «Παρά το γενικό κλίμα ενθουσιασμού, σίγουρα δεν πρέπει να παραβλέπουμε το MINI John Cooper Works Rally», πρόσθεσε ο Quandt.
Βεβαίως σε έναν αγώνα όπως το Dakar Rally, υπάρχουν διαδρομές και εδάφη όπου η τετρακίνηση παρέχει πλεονεκτήματα. Συνεπώς και το MINI John Cooper Works Rally, που ο Αργεντινός Orlando Terranove έφερε στην έκτη θέση γενικής κατάταξης στο 2017 Dakar Rally, υπέστη μια σειρά από βελτιώσεις. Η ομάδα MINI και X-raid κατεβάζει επτά αυτοκίνητα και έμπειρα πληρώματα οδηγών και συνοδηγών στο Dakar Rally 2018. Τα τρία MINI John Cooper Works Buggies θα οδηγήσουν οι Mikko Hirvonen, Bryce Menzies και Yazeed Al-Rajhi. Στο τιμόνι των MINI John Cooper Works Rally θα καθίσουν οι Orlando Terranova, Jakub Przygonski, Joan “Nani” Roma και Boris Garafulic.
Το Dakar Rally 2018 διεξάγεται στη Ν. Αμερική για δέκατη φορά. Οι αγωνιζόμενοι θα οδηγήσουν από το Περού μέχρι την Αργεντινή μέσω Βολιβίας, ξεκινώντας στις 6 Ιανουαρίου για να τερματίσουν στις 20 Ιανουαρίου 2018, στην Córdoba της Αργεντινής.