Ο 3-λιτρος κινητήρας της BMW M3 CS ξεπερνά τις επιδόσεις της M3 Competition Package κατά 10 ίππους, φτάνοντας τους 460 hp. Το μοντέλο προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ με το στάνταρ M Driver’s Package η τελική περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 280 km/h. Με δύο υπερσυμπιεστές mono-scroll, εναλλάκτη αέρα, High Precision Injection, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VALVETRONIC και πλήρως μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων Double-VANOS, ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας στοχεύει μεν σε κορυφαίες επιδόσεις, αλλά έχει σχεδιαστεί επίσης με γνώμονα την πλούσια ροπή από χαμηλές στροφές και την εξαιρετική απόδοση.

BMW M3 CS

Η BMW M3 CS διατίθεται αποκλειστικά με το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M Double Clutch Transmission (M DCT) με Drivelogic, το οποίο έχει ανεξάρτητο ψυγείο λαδιού. Η ανάρτηση θυμίζει αυτή της M3 με Competition Package. Οι σύνδεσμοι και τα ακραξόνια τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα κατασκευάζονται από σφυρήλατο αλουμίνιο, γι’ αυτό και είναι πανάλαφρα. Διαθέσιμη ως στάνταρ είναι και η ανάρτηση Adaptive M, της οποίας η γεωμετρία έχει ρυθμιστεί για βελτιστοποιημένες επιδόσεις στο δρόμο και στην πίστα.

Οι ζάντες 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω φοράνε ως στάνταρ ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, τα οποία και είναι σήμερα τα κορυφαία ημι-σλικ στην αγορά με έγκριση για χρήση στο δρόμο. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει το εμπρός splitter, η διακριτική αεροτομή ο  διάχυτης πίσω, όλα κατασκευασμένα από ελαφρύ high-tech πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP). Όπως το καπό και η οροφή της.

Η νέα BMW M3 CS θα κατασκευαστεί σε 1.200 αντίτυπα λόγω παραγόντων που έχουν σχέση με την παραγωγή.

BMW M3 CS BMW M3 CS

Η νέα BMW M4 CS γεμίζει το κενό μεταξύ M4 και M4 GTS