Ανανεωμένο Volkswagen Polo

28 Ιανουαρίου 2014      
Με ένα μικρό facelift και κάποιες τεχνικές βελτιώσεις, η Volkswagen επανατοποθετεί το δημοφιλές Polo στη μικρή κατηγορία. Τα σημαντικότερα νέα βέβαια για τους “γρήγορους” είναι ότι η έκδοση Polo GTI έρχεται ακόμη πιο ισχυρή με 190 ίππους και η έκδοση Polo GT με τον 1.4 TSI ACT λανσάρεται για πρώτη φορά με 150 ίππους!

Το αναβαθμισμένο σχεδιαστικά και τεχνολογικά Volkswagen Polo θα παρουσιαστεί το Μάρτιο, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Όλα τα νέα Polo θα έχουν ως στάνταρ το σύστημα ασφάλειας Automatic Post-Collision Braking System, που ενεργεί στα φρένα του αυτοκινήτου μετά από μια σύγκρουση αποτρέποντας νέες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια μιας πιθανόν ανεξέλεγκτης πορείας. Διαθέσιμη προαιρετικά θα είναι και μια Sport Select ανάρτηση, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη (με δυο set up), παρόμοια με συστήματα που γνωρίσαμε ήδη σε μεγαλύτερα μοντέλα της Volkswagen. Στο μηχανικό κομμάτι οι αλλαγές συνεχίζονται στο νέο ηλεκτρο-μηχανικό σύστημα διεύθυνσης, ενώ βεβαίως αναβαθμισμένη είναι όλη η γκάμα των κινητήρων, ακολουθώντας τα πρότυπα EU6.
Οι σημαντικότερες αλλαγές στους κινητήρες έχουν να κάνουν με την προσθήκη τριών 3-κύλινδρων πετρελαιοκινητήρων στα 1,4 λίτρα, απόδοσης 75, 90 και 105 ίππων, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους προηγούμενους 1,2 lt και 1,6 lt. Όσον αφορά στις εκδόσεις βενζίνης, η Volkswagen λανσάρει έναν νέο 3-κύλινδρο turbo με 90ps στην έκδοση Polo TSI BlueMotion, ενώ αναβαθμισμένος και κατά 21% πιο οικονομικός είναι ο βασικός ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1,2 lt. Διαθέσιμοι θα είναι και δυο ακόμη 3-κύλινδροι 1.2 TSI κινητήρες στα 90 και 110ps, ενώ ο 1.4 TSI ACT, με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, θα διατίθεται με αυξημένη ισχύ κατά 10ps στα 150ps συνολικά. Η κορυφαία έκδοση Polo GTI θα έρθει τη νέα χρονιά με ισχύ αυξημένη κοντά στα 190ps.
Στο οπτικό κομμάτι, οι αλλαγές είναι λιγότερο ενδιαφέρουσες και έχουν να κάνουν με ανασχεδιασμό επιμέρους τμημάτων. Για παράδειγμα αλλαγές συναντούμε στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω και στην αναβαθμισμένη γρίλια εμπρός, ενώ ανέπαφο έμεινε το σχήμα των προβολέων, οι οποίοι ωστόσο έρχονται προαιρετικά και με φώτα LED (κυρίως σκάλα) στις ακριβές εκδόσεις. Ελαφρώς διαφοροποιημένα είναι τα πίσω φώτα. Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές εντός της καμπίνας, με νέο τιμόνι, επανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων και φρέσκια κεντρική κονσόλα. Το ανανεωμένο Volkswagen Polo θα αποκαλυφθεί επισήμως το Μάρτιο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του καλοκαιριού.
Διαβάστε ακόμη: