2016 Audi S4

Σε συνέχεια της αποκάλυψης του νέου A4 η Audi παρουσιάζει και την κορυφαία έκδοση S4 με 3.0 TFSI V6 κινητήρα απόδοσης 354 ίππων και 500 Nm ροπής.

Το νέο Audi S4 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σε αμάξωμα sedan και Avant, ενώ σχεδιαστικά διαθέτει μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε σχέση με τα υπόλοιπα A4 που όπως είναι λογικό τονίζουν τον πιο σπορ χαρακτήρα του. Μαζί και οι νέες χαμηλωμένες κατά 23mm αναρτήσεις, αλλά και οι ζάντες 18 ιντσών (προαιρετικά 19”).
Η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση γίνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του νέου Audi S4 περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Όλες οι εκδόσεις του έχουν ως στάνταρ σύστημα τετρακίνησης quattro σε συνδυασμό με ένα νέο 8-τάχυτο κιβώτιο tiptronic. Μιλώντας για τετρακίνηση, το κεντρικό διαφορικό του S4 στέλνει το 60% της ροπής στους πίσω τροχούς υπό κανονικές συνθήκες, ενώ μπορεί να μεταβάλλει αυτόματα την αναλογία από 70% εμπρός έως 85% πίσω όταν ζητηθεί επιπλέον πρόσφυση. Στις στροφές το σύστημα στέλνει λιγότερη ροπή στους εσωτερικούς τροχούς βελτιώνοντας έτσι το κράτημα και την οδική συμπεριφορά.
Τέλος, από πλευράς εξοπλισμού το Audi S4 διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία άνεσης και πολυτέλειας, συμπεριλαμβανομένου επενδύσεων σε δέρμα Nappa ή Alcantara αλλά και το νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο 2016.