Το νέο Honda Jazz αποκαλύφθηκε και για πρώτη φορά θα εφοδιάζεται με προηγμένη υβριδική τεχνολογία δύο ηλεκτροκινητήρων ως στάνταρ. Η νέα γενιά του ευρύχωρου μικρού συνδυάζει την κορυφαία άνεση και ευρυχωρία για τα οποία φημίζεται το Jazz με μία οδηγική συμπεριφορά ηλεκτρικού οχήματος και προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνολογίας και ασφάλειας.

Το νέο Jazz θα έχει τα πλεονεκτήματα απόδοσης και τις επιδόσεις της υβριδικής κίνησης, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνει την πορεία της Honda προς τον εξηλεκτρισμό της ευρωπαϊκής γκάμας της μέχρι το 2022. Η επόμενη γενιά Jazz θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της Honda με το νέο σήμα “e:HEV”. Είναι το πρώτο παράδειγμα του διακριτικού τίτλου “Honda e:Technology” που θα αναγράφεται σε όλα τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της μάρκας.

Honda Jazz

Έρχεται και το Honda Jazz Crosstar

Μία ακόμα προσθήκη στην οικογένεια Jazz είναι η νέα έκδοση ‘Crosstar’, με crossover χαρακτηριστικά. Η έκδοση Crosstar υιοθετεί το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης και τα ίδια χαρακτηριστικά εσωτερικού με το στάνταρ μοντέλο, αλλά έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, διαφορετική μάσκα, αδιάβροχη επένδυση καθισμάτων και ενσωματωμένες ράγες οροφής.

Καθαρή σχεδίαση

Σχεδιαστικά, η επόμενη γενιά του μοντέλου έχει εξελίξει την άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα ενός όγκου του Jazz. Η «καθαρή» σχεδιαστική φιλοσοφία που θα προσδιορίζει την ταυτότητα των μελλοντικών μοντέλων Honda ακολουθεί τις βασικές λειτουργικές και στιλιστικές αρχές που πρωτοείδαμε στο Honda e. Χάρη στις νέες δομικές τεχνολογίες, οι εμπρός κολόνες Α είναι μισές σε πλάτος συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, βελτιώνοντας την ορατότητα προς τα εμπρός. Στο κομμάτι της ασφάλειας, οι νέες κολόνες έχουν βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία και νέες δομικές τεχνολογίες που μεταφέρουν τα φορτία πρόσκρουσης προς τα ειδικά σχεδιασμένα σημεία κατάρρευσης.

Από εκεί και πέρα, ζωηρές γραμμές εκτείνονται οριζόντια κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου, αποτυπώνοντας μία φρέσκια εικόνα. Πίσω υπάρχουν πιο κάθετες γραμμές που τονίζουν τα τόξα των τροχών και ενισχύουν οπτικά το φαρδύτερο στήσιμο του αυτοκινήτου. Η συνολική εικόνα είναι κομψή και πίσω, με νέα οριζόντια διάταξη των φώτων και μία διακριτική αεροτομή οροφής.

Στο εσωτερικό του νέου Honda Jazz

Όπως και στις προηγούμενες γενιές του Jazz, η νέα γενιά του μοντέλου προσφέρει επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας απαράμιλλα στην κατηγορία. Η διάταξη εσωτερικού απηχεί τις «καθαρές» εξωτερικές γραμμές, με κυρίαρχο στοιχείο έναν απέριττο, φιλικό προς το χρήστη πίνακα οργάνων. Το υποβραχιόνιο είναι φαρδύτερο, όπως και τα εμπρός καθίσματα. Μάλιστα αυτά περιλαμβάνουν και ειδικά μαξιλάρια στήριξης, αντικαθιστώντας το προηγούμενο σύστημα με ελατήρια, για πιο ξεκούραστα μακρινά ταξίδια. Η νέα σχεδίαση των πίσω καθισμάτων και η πιο παχιά επένδυση αυξάνουν την άνεση για τους πίσω επιβάτες.

Το νέο Jazz διατηρεί τα κορυφαία επίπεδα ευρυχωρίας, χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος κίνησης στο πλαίσιο και στο χώρο του κινητήρα. Το μυστικό για τη μεγιστοποίηση του χώρου στην καμπίνα είναι η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ στο κέντρο το πλαισίου κάτω από τα εμπρός καθίσματα, που είναι μοναδικό στην κατηγορία. Με τον τρόπο αυτό, το Jazz διατηρεί τα ευέλικτα πίσω καθίσματα Magic Seats που παρέχουν δυνατότητα να ανασηκώνονται και να αναδιπλώνονται ανάλογα με τα μεταφερόμενα φορτία.

Νέα διαισθητική συνδεσιμότητα

Διαισθητική τεχνολογία infotainment με ενσωματωμένη συνδεσιμότητα και ένα WiFi hotspot διασφαλίζουν ότι οι επιβάτες μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι στην καθημερινότητά τους. Η νέα διεπαφή με οθόνη αφής LCD υιοθετεί τη φιλοσοφία λειτουργίας ενός smartphone, με έλεγχο μέσω χειρονομιών για την αναζήτηση πρόσφατων εφαρμογών και media lists. Στην ολοκληρωμένη γκάμα εφαρμογών μπορεί να προστεθεί το smartphone mirroring, μέσω Android Auto και Apple CarPlay, που διατίθεται μέσω ασύρματης σύνδεσης για πρώτη φορά.

Συστήματα ασφαλείας

Η Honda προσφέρει στο Jazz πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών ασφάλειας και βοηθημάτων οδηγού. Το πεδίο εφαρμογών της τεχνολογίας Honda Sensing έχει αυξηθεί με τη χρήση μιας νέας πιο ευρυγώνιας κάμερας υψηλότερης ευκρίνειας, που αντικαθιστά το προηγούμενο σύστημα κάμερας και ραντάρ. Αυτό επιτρέπει τη βελτιωμένη αναγνώριση του περιβάλλοντος χώρου, συμπεριλαμβανομένων των ορίων των δρόμων χωρίς κράσπεδα η άλλες σημάνσεις στο πλάι.

Το Collision Mitigation Brake System (CMBS) έχει αναβαθμιστεί με νυχτερινή λειτουργία για την ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών όταν δεν υπάρχει φωτισμός στον δρόμο, και τώρα ενεργοποιεί τα φρένα όταν αντίθετα εισερχόμενα οχήματα διασχίζουν το δρόμο ή εισέρχονται στην πορεία του αυτοκινήτου. Το σύστημα κάμερας επιτρέπει επίσης στο Adaptive Cruise Control (ACC) να ακολουθεί την κυκλοφορία με χαμηλές ταχύτητες σε ένα μποτιλιάρισμα και χρησιμοποιεί το Lane Keep Assist για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια σε περισσότερες περιπτώσεις.

Οι πωλήσεις της επόμενης γενιάς του Honda Jazz για τις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2020.

Δείτε ακόμη: