50 χρόνια Nissan Z με ένα επετειακό 370Z

Η ειδική επετειακή έκδοση των 50 ετών, με την ξεχωριστή εμφάνιση, παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, την ίδια πόλη όπου το αυθεντικό Datsun 240Z έκανε το ντεμπούτο του στις Η.Π.Α, πριν από μισό αιώνα.

Nissan 370Z 50th Anniversary

Πραγματοποιώντας το παγκόσμιο ντεμπούτο του λίγο πριν από το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η ειδική έκδοση του 370Ζ αποτίει “φόρο τιμής” στo #46 BRE (Brock Racing Enterprises) Datsun 240Z, που κέρδισε πολλά εθνικά πρωταθλήματα στο SCCA με τον John Morton πίσω από το τιμόνι.

Το Nissan 370Z 50th Anniversary Edition

H έκδοση Sport του 370Z αποτελεί τη βάση για το επετειακό μοντέλο, καθώς αντιπροσωπεύει το αληθινό πνεύμα ενθουσιασμού του αρχικού μοντέλου.

Το εξωτερικό της επετειακής έκδοσης του 370Z μιμείται την εμφάνιση του αρχικού αυτοκινήτου BRE και διατίθεται σε δύο διαφορετικά σχέδια χρωμάτων. Λευκό με κόκκινες προεκτάσεις ή ασήμι με μαύρες αποχρώσεις. Τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού προέρχονται από το BRE και περιλαμβάνουν τις δύο “υπογραφές” στις πλευρές του αυτοκινήτου και τον διαφορετικό χρωματισμό στα καπό εμπρός και πίσω, στους πλευρικούς καθρέφτες και στις κολόνες Α. Κατά μήκος της πλευράς του αυτοκινήτου, μια λεπτή γραμμή “ρέει” από τον προβολέα έως το πίσω παρμπρίζ, όπου κορυφώνεται σε ένα μικρό τρίγωνο, εμπνευσμένο από την κολόνα C του Datsun 240Z. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης επετειακό έμβλημα στο εμπρόσθιο φτερό, ειδική επετειακή σήμανση πίσω, καθώς και ειδικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με κόκκινες λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό, η οδηγοκεντρική καμπίνα πλαισιώνεται από ένα βαθύ πίνακα οργάνων. Η μεγάλη κεντρική κονσόλα, χωρίζει ευδιάκριτα τη θέση του οδηγού από αυτή του συνοδηγού, ενώ στις ξεχωριστές “πινελιές” περιλαμβάνεται και το επετειακό τιμόνι με επένδυση Alcantara. Τα πλήρως ηλεκτρικά καθίσματα από δέρμα και σουέτ έχουν ραφή και όψη που πλαισιώνεται από το ανάγλυφο λογότυπο της 50ής επετείου στη πλάτη. Οι σκούρες χρωμιωμένες επιφάνειες καλύπτουν όλο το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών σημάνσεων με το λογότυπο Z που κοσμούν το κατώφλι της κάθε πόρτας.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνώριμος V6 των 3,7 λίτρων με 332 ίππους και 366 Nm ροπής. Το μοντέλο της 50ής επετείου είναι εξοπλισμένο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, το οποίο διαθέτει το SynchroRev Match, επιτρέποντας στον οδηγό οποιουδήποτε επιπέδου δεξιοτήτων, να αλλάζει ταχύτητες σαν επαγγελματίας οδηγός αγώνων.

Το 370Z 50th Anniversary Edition είναι επίσης διαθέσιμο και με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με Downshift Rev Matching, σχεδιασμένο να προσφέρει γρήγορες αλλαγές όταν λειτουργεί σε σειριακή λειτουργία, με χρόνο αλλαγής των ταχυτήτων κάτω του 0,5 δευτερολέπτου.