Το Abarth 595 esseesse επέστρεψε, γεμάτο από την ιστορία και το πάθος της μάρκας του σκορπιού. Το 1964 παρουσιάστηκε το πρώτο Abarth 595 esseesse, αναβαθμισμένο με ένα καρμπιρατέρ Solex 34 PBIC και μια νέα πολλαπλή εισαγωγής. Εξωτερικά τα αυτοκίνητο ξεχώριζε χάρη στους ιμάντες που συγκρατούσαν το καπό, το λογότυπο με τον σκορπιό και βέβαια το μονόγραμμα “SS”. To esseesse έγινε αμέσως επιτυχία ανάμεσα στους φίλους των σπορ αυτοκινήτων.

Το 2009, η επιτυχία επαναλήφθηκε με το κιτ βελτίωσης “esseesse” για το τότε νέο Abarth 500 (του 2008). Το κιτ ανέβαζε την απόδοση στους 160 ίππους, ενώ περιλάμβανε χαμηλότερη ανάρτηση με ελατήρια της Eibach και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης. Για να διασφαλιστεί η ποιότητα, το κιτ μπορούσε να τοποθετηθεί μόνο από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Abarth.

Abarth 595 esseesse

Σήμερα, 10 χρόνια μετά, το “esseesse” επιστρέφει στην κορυφή της γκάμας, εφοδιασμένο με τον πιο ισχυρό κινητήρα των 180 ίππων. Σχεδιασμένο για τους οπαδούς των επιδόσεων, το Abarth 595 συνδυάζει τις κορυφαίες επιδόσεις και την απόλυτη οδηγική αίσθηση, με το στιλ και την τεχνολογία. Το νέο 595 esseesse εφοδιάζεται με φρένα Brembo, φίλτρο αέρος BMC και αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping) που βελτιστοποιούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Ο εξοπλισμός της έκδοση περιλαμβάνει ακόμη σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης Uconnect με οθόνη αφής 7’’, σύστημα Abarth Telemetry και συμβατότητα με Apple CarPlay/Android AutoTM.

Σχεδιαστικά, το Abarth 595 esseesse ξεχωρίζει από τις νέες λευκές ζάντες 17’’, ενώ όπως όλα τα μοντέλα της Abarth για το 2019, συνοδεύεται και από το συλλεκτικό λογότυπο “70th anniversary”.

Θυμηθείτε  ακόμη:

Οδηγούμε το Grande Punto Abarth esseesse