Δυο νέες εκδόσεις του Abarth 595 εκπροσωπούν τις δύο όψεις της μάρκας του “Σκορπιού”. Αυτά είναι τα νέα 595 Scorpioneoro και 595 Monster Energy Yamaha.

Η Abarth παρουσιάζει δύο νέες ειδικές εκδόσεις, τις 595 Scorpioneore και 595 Monster Energy Yamaha. Μάλιστα, η παραγωγή του Abarth 595 Scorpioneoro που θα περιοριστεί στις 2.000 μονάδες, τιμά το θρυλικό A112 Abarth “Gold Ring”, που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο “Targa Oro”. Ένα σπάνιο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε το 1979 σε μόλις 150 μονάδες, σε μαύρο χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες.

Abarth 595 Scorpioneoro
Abarth 595 Scorpioneoro

Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha, είναι η απόλυτη έκφραση των αξιών που μοιράζονται οι Abarth και η Yamaha στους αγώνες, στην τεχνολογία, αλλά και στην οδηγική απόλαυση. Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2015 και συνεχίζει πιο δυνατή από ποτέ μέχρι σήμερα. Άλλωστε στο παρελθόν υπήρξαν και άλλες δυναμικές εκδόσεις όπως τα Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition (2015), το διθέσιο 695 biposto Yamaha Factory Racing Edition (2015) και το 695 XSR Yamaha (2017).

Σήμερα, η σκυτάλη περνά στο νέο Abarth 595 Monster Energy Yamaha, το οποίο θα παραχθεί σε 2.000 μονάδες και θα συνεχίσει αυτό το ξεχωριστό ταξίδι, με μια «ένεση ενέργειας» χάρη στη νέο συνεργασία με το ενεργειακό ποτό Monster.

Abarth 595 Monster Energy Yamaha
Abarth 595 Monster Energy Yamaha

Abarth 595 Scorpioneoro

To 595 Scorpioneoro αντιπροσωπεύει μια τέλεια μίξη στιλ και επιδόσεων. Ο 1.4 T-Jet κινητήρας βενζίνης αποδίδει 165 ίππους και αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξης του 6,5kg/hp. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε μόλις 7,3δλ., ενώ διατίθεται είτε με μηχανικό, είτε αυτόματο κιβώτιο με shift paddles.

Την ειδική έκδοση πιστοποιεί και αριθμημένη πλακέτα στο εσωτερικό του. Εκτός από το μαύρο χρώμα, διαθέσιμα θα είναι τρία ακόμα χρώματα (Podium Blue, Racing White και Record Gray), ενώ η ματ μαύρη οροφή με το σχέδιο «σκακιέρας» θα συνδυάζεται ανθρακί στοιχεία σε χειρολαβές, καλύμματα καθρεπτών και στοιχεία στους προφυλακτήρες. Σε χρυσό χρώμα είναι ο σκορπιός στο καπό, το σιρίτι και φυσικά οι ζάντες 17 ιντσών. Προαιρετικά διαθέσιμες θα είναι και ζάντες σε μαύρο χρώμα, με το κέντρο του τροχού να φιλοξενεί το σκορπιό σε χρυσό χρώμα.

Στο εσωτερικό τα καθίσματα Abarth “Scorpioflage” έχουν επένδυση από μαύρο δέρμα, ενώ στο προσκέφαλο η λέξη “Scorpioneoro” κυριαρχεί μαζί με την Ιταλική σημαία. Το ιδιαίτερο στιλ συνοδεύεται και από εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό.

Abarth 596 Monster Energy Yamaha

Η αισθητική είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Yamaha Energy Monster YZR-M1 MotoGP 2020, ενώ το αμάξωμα θα είναι διαθέσιμο στη διχρωμία μπλε-μαύρο. Εκτός από το λογότυπο “Monster Energy Yamaha MotoGP” θα έχει τις χαρακτηριστικές νυχιές του Monster στο καπό, λόγω της νέας συνεργασίας μεταξύ του «Σκορπιού» και του γνωστού ενεργειακού ποτού. Τέλος, λεπτομέρειες σε χρώμα “tar cold gray”, όπως οι χειρολαβές, οι καθρέπτες και τα αεροδυναμικά στοιχεία στους προφυλακτήρες δημιουργούν μια ιδιαίτερη αντίθεση.

Στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα είναι σε μπλε απόχρωση με το λογότυπο “Monster Energy Yamaha MotoGP” στα προσκέφαλα. Η ειδική αριθμημένη πλακέτα βρίσκεται στο τούνελ της μετάδοσης, ενώ μπλε στοιχεία ξεχωρίζουν πάνω στο μαύρο ταμπλό, συνεχίζοντας τη διχρωμία του αμαξώματος. Το Abarth 595 Monster Energy Yamaha εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.4 T-jet απόδοσης 165 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο με paddles. Το σύστημα φρένων σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση και αποτελείται από αεριζόμενους δίσκους σε όλους τους τροχούς διαμέτρου 284χλστ. (εμπρός) και 240χλστ. (πίσω). Στην ανάρτηση τα αμορτισέρ της Koni τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) βελτιώνουν το κράτημα και τη σταθερότητα για μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.