Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio επανατοποθετούνται στην αγορά με μια σειρά από βελτιώσεις σε διάφορους τομείς. Μεταξύ άλλων αποκτούν βελτιωμένη ποιότητα στο εσωτερικό, νέο σύστημα πολυμέσων και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Οι νέες Giulia και Stelvio MY2020 θα είναι διαθέσιμες στην Ελληνική αγορά στις αρχές του 2020.

Έτσι, τα δύο μοντέλα της Alfa Romeo για το 2020 εξελίχθηκαν σε τρία επίπεδα, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν στοιχεία που ήδη διαθέτουν τα όπως η μηχανολογική καινοτομία, η οδική συμπεριφορά και βέβαια το Ιταλικό στιλ. Πλέον η ποιότητα του εσωτερικού, η τεχνολογία και η συνδεσιμότητα απολαμβάνουν τα ίδια κορυφαία επίπεδα χάρη στα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και το εντελώς νέο και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων.

Alfa Romeo Stelvio MY2020

Νέο σύστημα πολυμέσων

Η επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο στις Giulia και Stelvio είναι άμεση. Το γρήγορο και ακριβές σύστημα διεύθυνσης, η κορυφαία οδική συμπεριφορά, η κατανομή βάρους και η αστραπιαία απόκριση σε κάθε εντολή χαρακτηρίζουν απόλυτα την εμπειρία οδήγησης. Η επίτευξη της οδηγικής απόλαυσης αποτελεί μια μοναδική μίξη του πάθους και της ασφάλειας. Στις νέες Giulia και Stelvio MY2020, το σύστημα πολυμέσων εξελίχθηκε σε ένα νέο επίπεδο, ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες και παράλληλα να είναι πιο φιλικό στη χρήση. Στον κέντρο του πίνακα οργάνων υπάρχει νέα οθόνη TFT 7” με την ανανεωμένη διαμόρφωση ώστε οι πληροφορίες να παρέχονται με πιο ευανάγνωστο τρόπο και παράλληλα να εμφανίζονται οι παράμετροι των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Στην κεντρική κονσόλα η οθόνη των 8,8” είναι πλέον αφής με νέα εμφάνιση και λογισμικό ώστε να προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις απαιτήσεις του χρήστη. Το νέο σύστημα πολυμέσων 8.8″ Alfa Romeo 3d connect touch, εξελίχθηκε από τη Marelli και προσφέρει ένα πλήθος λειτουργιών. Μέσω της οθόνης αφής ο χρήστης μπορεί να ελέγχει το ηχοσύστημα, το σύστημα πλοήγησης, τον κλιματισμό, τη λειτουργία του D.N.A., κτλ. Παράλληλα το προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής και η συμβατότητα με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto προσφέρουν το απόλυτο πακέτο συνδεσιμότητας. Για όλες τις λειτουργίες ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσει την οθόνη αφής ή τον περιστροφικό διακόπτη στην κονσόλα.

Βελτιωμένη εργονομία

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η έρευνα και η μοντέρνα τεχνολογία οδήγησαν σε μια σειρά αλλαγών που βελτιώνουν την πρακτικότητα διατηρώντας το απαράμιλλο στιλ. Η νέα κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που είναι επενδεδυμένος με δέρμα, ενώ στη βάση του υπάρχει ένα λογότυπο με την ιταλική σημαία. Ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων με ακόμα πιο ποιοτική αίσθηση και ακρίβεια στη λειτουργία του. Τέλος το τιμόνι έχει διαφορετικό υλικό επένδυσης ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού και έχει επανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει τις λειτουργίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση. Ανάλογα με την έκδοση, διαθέσιμες είναι επενδύσεις από Alcantara ή επενδύσεις δέρματος από τη Natuzzi.

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020 εφοδιάζονται με τις υπηρεσίες Alfa Connected, που προσφέρουν προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Διαθέσιμα είναι μια σειρά πακέτων υπηρεσιών, όπως τα My Assistant, My Remote, My Car, My Navigation, My Wi-Fi, My Theft Assistance και My Fleet Manager.

Αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2

Στις νέες Giulia και Stelvio ΜΥ2020 παρουσιάζονται και μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που επιτρέπουν στο όχημα αυξημένα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης και μια ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση, την άνεση και την ασφάλεια. Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

Τα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται τα μοντέλα ΜΥ2020 είναι τα Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Active Cruise Control, Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control, Traffic Jam Assist and Highway Assist και Driver Attention Assist.

Δείτε τη video-δοκιμή της Alfa Romeo Stelvio

Δείτε τη video-δοκιμή της Alfa Romeo Giulia