Η Alfa Romeo αποκάλυψε τις νέες ανανεωμένες Giulia και Stelvio Quadrifoglio για το 2020. Αποδίδουν 510ps και έχουν νέα στοιχεία τεχνολογίας, συνδεσιμότητας αλλά και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Οι κορυφαίες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio, με τον V6 Bi-Turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων, ανανεώθηκαν με τις εκδόσεις MY20. Πρόκειται για μια αναμενόμενη κίνηση των Ιταλών, αφού πρόσφατα η Alfa Romeo αποκάλυψε τις ανανεωμένες Giulia και Stelvio στις απλές τους εκδόσεις. Τα ΜΥ20 μοντέλα φέρνουν μια σειρά προηγμένων συστημάτων τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και ασφάλειας.

Ένα ακόμα βήμα εξέλιξης της ταυτότητας της Alfa Romeo

Οι νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio αποτελούν μια έκφραση του δυναμισμού της Alfa Romeo, του αγωνιστικού της DNA και βέβαια του απόλυτου Ιταλικού στιλ. Κάτω από το καπό παραμένει ο προηγμένος V6 Bi-Turbo κινητήρας των 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω του συστήματος Alfa Active Torque Vectoring. Στην περίπτωση της Stelvio Quadrifoglio η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τετρακίνησης Q4.

Giulia & Stelvio Quadrifoglio MY20

Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων είναι ρυθμισμένο ώστε να αποδίδει ταχύτητα και ομαλότητα. Στην επιλογή RACE, στο σύστημα DNA, τα μοντέλα ξεδιπλώνουν την πλήρη δυναμική τους. Μάλιστα, οι αλλαγές ταχυτήτων πραγματοποιούνται σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι εκδόσεις Quadrifoglio, εφοδιάζονται με μια ευρεία λίστα συστημάτων που ενισχύουν την οδηγική απόλαυση. Συστήματα όπως ανάρτηση Alfa Active Suspension, το Alfa DNA Pro selector με την επιλογή RACE, καθώς και το ενεργό αεροδυναμικό βοήθημα Alfa Active Aero splitter στην Giulia.

Την οδηγική εμπειρία των εκδόσεων Quadrifolgio συνοδεύει η ηχητική πανδαισία της Dual Mode εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις. Αυτή γίνεται ακόμα πιο αισθητή στο πρόγραμμα RACE. Στην ανανεωμένη σειρά, υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής εξάτμισης Akrapovič από τιτάνιο και ανθρακονήματα.

Giulia Quadrifoglio MY20

Στο εσωτερικό των νέων Quadrifoglio

Στο εσωτερικό ο νέος σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας αποπνέει ακόμα περισσότερο στιλ και ποιότητα. Ταυτόχρονα προσφέρει περισσότερους και μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους. Νέας σχεδίασης είναι το τιμόνι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου, ενώ οι ζώνες εκτός από το κλασσικό μαύρο χρώμα είναι διαθέσιμες και σε κόκκινο ή πράσινο. Εκτός από τα σπορ καθίσματα με επένδυση δέρματος-Alcantara, θα υπάρχει και η επιλογή επένδυσης αποκλειστικά με δέρμα. Προαιρετικά θα συνεχιστεί η διάθεση των καθισμάτων της Sparco με σκελετό από ανθρακονήματα.

Το σύστημα πολυμέσων είναι νέο με οθόνη αφής 8,8 ιντσών και νέα γραφικά. Διαθέτει λειτουργίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις εκδόσεις Quadrifoglio, έτσι ώστε ο οδηγός να βλέπει την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία κρίσιμων μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του Turbo και στοιχεία τηλεμετρίας.

Τι αλλάζει εξωτερικά;

Εξωτερικά νέα είναι τα καλύμματα των πίσω φώτων led. Αυτά, πλέον έχουν πιο σκούρα απόχρωση, όπως και τα διακοσμητικά σήματα εμπρός και πίσω. Νέοι είναι και οι τροχοί διαμέτρου 21 ιντσών που εφοδιάζουν την Stelvio.

Οι Giulia και Stelvio MY2020 ξεχωρίζουν ακόμη από μια νέα σειρά διαθέσιμων χρωμάτων που χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Competizione, Metal, Solid και Oldtimer. Τα νέα Oldtimer χρώματα είναι τα Red 6C Villa d’Este, Ocher GT Junior και το Montreal Green που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στις Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY20. Το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα αποτελεί φόρο τιμής σε ένα θρυλικό μοντέλο της μάρκας. Την Alfa Romeo Montreal, που φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής. Οι ξεχωριστοί χρωματισμοί ανέκαθεν αποτελούσαν χαρακτηριστικό της Alfa Romeo και περιλαμβάνουν σειρά τεχνολογικών καινοτομιών.

Giulia & Stelvio Quadrifoglio MY20

Απολαυστικές στην πίστα, πιο άνετες στην καθημερινότητα

Οι νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio ΜΥ20 εφοδιάζονται με μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Bosch. Επιτρέπουν την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση και την άνετη και ασφαλή μετακίνηση. Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες. Πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

Giulia Quadrifoglio MY20

Τα βασικά συστήματα ADAS με τα οποία εφοδιάζονται οι εκδόσεις Quadrifoglio ΜΥ20 είναι τα:

  • Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας)
  • Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας)
  • Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας)
  • Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο)
  • Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης)

Αποκλειστική σειρά Quadrifoglio Accessories Line by Mopar

Για να αναδείξουν την αγωνιστική φύση των Alfa Romeo Giulia και Alfa Romeo Stelvio, η Mopar, επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales της FCA, δημιούργησε τη νέα σειρά Quadrifoglio Accessories Line. Η σειρά περιλαμβάνει εκτός των άλλων την εξάτμιση υψηλής απόδοσης που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Akrapovič, καθώς και σειρά στοιχείων από ανθρακονήματα.

Δείτε ακόμη:

Νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020