Η Audi επισήμως ανακοινώνει ότι το Q2 ανανεώνεται, αποκτά φρέσκο σχεδιασμό, νέες τεχνολογίες και νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Εκ πρώτης το ανανεωμένο Audi Q2 δε φαίνεται να αλλάζει και τόσο πολύ. Κι αυτό γιατί οι σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις επικεντρώνονται στους προβολείς, σε μικρές αλλαγές στους προφυλακτήρες και στη μάσκα. Πιο συγκεκριμένα οι προβολείς είναι πλέον LED ως στάνταρ εξοπλισμός, ενώ προβολείς Matrix LED μπορούν να προστεθούν προαιρετικά. Τεχνολογίας LED είναι και τα πίσω φώτα, με προαιρετικά δυναμικά φλας. Οι διακριτικές επεμβάσεις στους προφυλακτήρες έχουν ως αποτέλεσμα τη μικρή διαφοροποίηση του συνολικού μήκους του αυτοκινήτου. Έτσι το Q2 έχει επιμηκυνθεί μερικά χιλιοστά και είναι πλέον στα 4,21 μέτρα, με πλάτος και ύψος τα ίδια (1,79 και 1,54 μέτρα αντίστοιχα). Ο πίσω προφυλακτήρας διαθέτει και ενσωματωμένο εφέ διαχύτη, ενώ η οκταγωνική Singleframe μάσκα είναι ελαφρώς χαμηλότερα, κάνοντας το αυτοκίνητο να δείχνει πλατύτερο.

Audi Q2

Νέα πακέτα εξοπλισμού και δυνατότητες εξατομίκευσης

Στην καμπίνα οι αλλαγές περιορίζονται στους επανασχεδιασμένους αεραγωγούς και επιλογέα ταχυτήτων (manual και S tronic). Υπάρχουν ακόμη νέες εκδόσεις εσωτερικού, ανάμεσά τους και η S line, που συνδυάζονται ανεξάρτητα από τα πακέτα εξωτερικής εμφάνισης. Διατίθεται και ένα προαιρετικό πακέτο ambient φωτισμού, όπου η διακοσμητική λωρίδα στον πίνακα οργάνων και οι αντίστοιχες στα γόνατα στην κεντρική κονσόλα φωτίζουν το εσωτερικό. Νέες είναι οι ταπετσαρίες, ενώ διαθέσιμο είναι και ένα phone box με ή χωρίς λειτουργία φόρτισης, καθώς και το Bang & Olufsen Premium Sound System, με 14 ηχεία και ισχύ 705 watt.

Κινητήρες & ασφάλεια

Η γκάμα του Audi Q2 συνεχίζει και περιλαμβάνει τρεις κινητήρες TFSI και δύο TDI. Αιχμή του δόρατος είναι ο 1.5 TFSI 150 PS με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (COD). Επιπλέον κινητήρες, συνολικά δύο TDI και τρεις TFSI θα προστεθούν στην πορεία. Όλοι οι κινητήρες συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6 AP και η τεχνολογία διπλής δόσης AdBlue των κινητήρων ντίζελ ελαχιστοποιεί τις εκπομπές NOx. Ορισμένες εκδόσεις έχουν τη δυνατότητα και επιλογής τους σε συνδυασμό με τετρακίνηση quattro.

Τα συστήματα υποβοήθησης στο ανανεωμένο Q2 προέρχονται από τα μεγάλα SUV της Audi. Περιλαμβάνουν τεχνολογίες όπως το Pre Sense και προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας ως στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθενται συστήματα όπως ένα νέο high-end adaptive cruise assist, το οποίο διατίθεται σε συνδυασμό με το MMI navigation plus, το Audi virtual cockpit και το S tronic και λειτουργεί σε ολόκληρο το εύρος ταχυτήτων. Σε πολλές περιπτώσεις, ο οδηγός έχει την επιλογή να αφήσει το σύστημα να αναλάβει σε μεγάλο βαθμό την επιτάχυνση, επιβράδυνση και διεύθυνση εντός της λωρίδας, προσδίδοντας στο νέο Q2 χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης. Μόνη προϋπόθεση, ο οδηγός να αγγίζει απαλά το τιμόνι, το οποίο είναι μέρος του συστήματος, δείγμα ότι συμμετέχει ενεργά στην οδήγηση.

Το ανανεωμένο Audi Q2 αναμένεται στην Ελλάδα προς το τέλος του έτους, με τις τιμές του να ανακοινώνονται κοντά στην άφιξη του μοντέλου.