Το ανανεωμένο Astra είναι το πιο αποδοτικό μέχρι σήμερα, με έως 21% χαμηλότερες εκπομπές CO2 συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Πέντε από τους επτά διαθέσιμους συνδυασμούς μηχανικών συνόλων έχουν εκπομπές CO2 κάτω των 100g/km (σύμφωνα με το πρότυπο NEDC). Το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει ακόμη νέα αμορτισέρ για καλύτερη άνεση. Το προαιρετικό δυναμικό πλαίσιο διαθέτει πιο άκαμπτους αποσβεστήρες και πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης.

Νέοι 3-κύλινδροι turbo κινητήρες βενζίνης

Οι νέοι, υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης και diesel, στο Astra είναι οικονομικοί και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ζωηροί. Σε βενζίνη είναι διαθέσιμα 3-κύλινδρα σύνολα 1,2 και 1,4 λίτρων, όλα με turbo. Ο μικρότερος εκ των δύο, διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, με 110, 130 και 145 ίππους και ροπή από 195 έως 225 Nm στις 2.000 σ.α.λ. Ο νέος κινητήρας 1,4 λίτρων αποδίδει 145 ίππους και 236 Nm/1600 σ.α.λ. Συνδυάζεται αποκλειστικά με 7άρι αυτόματο κιβώτιο CVT, ενώ όλα τα σύνολα 1,2 λίτρων με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Σύμφωνα με την Opel, η μέση κατανάλωση κυμαίνεται από 4,3 έως 4,6 λτ/100 χλμ. στις εκδόσεις 1.2 Direct Injection Turbo, ενώ το Astra 1.4 Direct Injection Turbo προσφέρει μέση κατανάλωση 4,8-5,0 λτ/100χλμ ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού. Όλοι οι βενζινοκινητήρες διαθέτουν μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και είναι έως 6 κιλά ελαφρύτεροι από τις προηγούμενες, τρικύλινδρες μονάδες. Ο βενζινοκινητήρας 1.2 Turbo με 130hp, εκπέμπει περίπου 21% λιγότερο CO2 από το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο.

2020 Opel Astra

Λιγότερο από 100 g/km CO2 από τον νέο turbo-diesel του Astra

Σε πετρέλαιο, η γκάμα του ανανεωμένου Opel Astra εξοπλίζεται με τον τρικύλινδρο 1,5 σε δυο εκδόσεις ισχύος: 105 και 122 ίππων. Το Astra 1.5 diesel 105hp συνδυάζεται αποκλειστικά με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει ροπή 260 Nm στις 1500 σ.α.λ. Από την άλλη, η ισχυρότερη εκδοχή των 122hp αποδίδει 300 Nm στιε 1750 σ.α.λ. και συνδυάζεται με μηχανικό 6άρι είτε με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται από 3,6 έως 4,7 λτ/100 χλμ. ανάλογα με την έκδοση και τον εξοπλισμό.

Πλουσιότερος εξοπλισμός στο νέο ανανεωμένο Astra

Το Astra ήδη διαθέτει μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης, όπως το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix. Το ανανεωμένο μοντέλο θα διατίθεται προαιρετικά με λιγότερο ενεργοβόρους προβολείς LED με 13 watts. Η γκάμα περιλαμβάνει ακόμη συστήματα όπως προσαρμοζόμενο cruise control, ένδειξη απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας (traffic sign recognition) και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist). Επίσης προσφέρονται τα εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από το AGR, με επένδυση από ύφασμα, Alcantara ή πολυτελές δέρμα. Τα καθίσματα μπορούν να διαθέτουν σύστημα εξαερισμού και λειτουργία μασάζ.

2020 Opel Astra

Το Astra είναι επίσης εξαιρετικά ψηφιοποιημένο με μία νέα, προαιρετική high-tech εμπρός κάμερα και νέα κάμερα οπισθοπορείας. Η νέα εμπρός κάμερα είναι μικρότερη, αλλά με έναν ταχύτερο επεξεργαστή. Εκτός από αυτοκίνητα τώρα αναγνωρίζει και πεζούς. Η ψηφιακή κάμερα οπισθοπορείας είναι επίσης ισχυρότερη, παρέχοντας πιο σαφή εικόνα ακόμη και στο σκοτάδι. Αναβαθμισμένα είναι και τα Multimedia Radio, Multimedia Navi και Multimedia Navi Pro. Ανήκουν στη νεότερη γενιά συστημάτων infotainment, που σημαίνει ότι είναι πιο έξυπνα, πιο γρήγορα και πιο διαισθητικά. Το κορυφαίο της γκάμας Multimedia Navi Pro έχει έγχρωμη οθόνη αφής 8″, με δυνατότητα επιλογής απεικόνισης “Tour” ή “Sport”, ενώ ελέγχεται και μέσω φωνητικής εντολής. Η οθόνη πλοήγησης προβάλλει ανασχεδιασμένα γραφικά με πιο φρέσκια και μοντέρνα εμφάνιση. Το ίδιο ισχύει και για τον πίνακα οργάνων. Οι οδηγοί του ανανεωμένου Opel Astra θα έχουν στη διάθεσή τους ψηφιακό ταχύμετρο.

Τέλος, στο επίπεδο της άνεσης, το μοντέλο προαιρετικά θα μπορεί να εξοπλιστεί με θερμαινόμενο εμπρός παρμπρίζ, σύστημα ασύρματης φόρτισης για συμβατά smatphones αλλά και ένα σύστημα ήχου υψηλών προδιαγραφών της Bose. Το ηχοσύστημα διαθέτει 7 ηχεία συμπεριλαμβανομένου ενός RichBass subwoofer κάτω από το χώρο αποσκευών. Ένα στοιχείο που ενισχύει την πρακτικότητα είναι η αυτόματη πόρτα του χώρου αποσκευών στο Asta Sports Tourer, η οποία μπορεί να ανοίξει και να κλείσει με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Η παγκόσμια πρώτη εμφάνιση του ανανεωμένου Opel Astra θα γίνει σε λίγες ημέρες στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Δείτε ακόμη: