To νέο Audi A3 Sedan, στη 2η γενιά του, συμπληρώνει την ολοκαίνουργια γκάμα του Α3 και έρχεται με πολλές τεχνολογίες όπως το virtual cockpit και οθόνη αφής ως στάνταρ, αλλά και υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Μετά την πλήρη αποκάλυψη του νέου A3 Sportback, η Audi αποκαλύπτει και το A3 Sedan. Η τετράθυρη έκδοση ξεχωρίζει για την κομψότητα και συμπληρώνει τη γκάμα του μοντέλου. Στη δεύτερη πλέον γενιά του, το compact σεντάν μοντέλο έχει εισέλθει στην εποχή της ψηφιοποίησης και είναι πλήρως συνδεδεμένο, όπως άλλωστε και το A3 sportback.

Όπως και το Sportback, το νέο A3 Sedan φέρει καινοτομίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, προσφέροντας καλύτερη αίσθηση ελέγχου, άνεσης και ασφάλειας. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο Α3 Sedan είναι 4 εκ. μεγαλύτερο, στα 4,50 μ. και 15 εκ. μεγαλύτερο από το A3 Sportback. Το μεταξόνιο παραμένει αμετάβλητο στα 2,64 μέτρα. Το πλάτος του έχει αυξηθεί κατά 2 εκ. στα 1,82 μ. και τώρα είναι 1 εκ. ψηλότερο, στα 1,43 μέτρα. Στα 425 λίτρα, η χωρητικότητα για τις αποσκευές είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του προηγούμενου μοντέλου.

Ψηφιοποιημένο εσωτερικό

Το εσωτερικό του A3 Sedan εστιάζει στον οδηγό, με το ταμπλό και την κεντρική οθόνη αφής MMI να έχουν κλίση ελαφρώς προς αυτόν. Η οθόνη ΜΜΙ έχει διαγώνιο 10,1’’ και είναι διαισθητική στη λειτουργία. Ως στάνταρ, περιλαμβάνει κατανόηση χειρόγραφου τρόπου αναζήτησης καθώς και έλεγχο φυσικής γλώσσας που προαιρετικά αξιοποιεί τις δυνατότητες του cloud. Το Audi virtual cockpit, σε διάσταση 10,25 ιντσών είναι στάνταρ και στη βασική έκδοση. Στο μεγαλύτερο Audi virtual cockpit plus, με διάσταση 12,3 ίντσες, προσφέρεται επιλογή από τρεις διαφορετικές προβολές, συμπεριλαμβανομένων σπορ γραφικών με ιδιαίτερα δυναμική διάταξη.

Το σύστημα infotainment διαθέτει την τελευταία γενιά της πλατφόρμας ψυχαγωγίας MIB 3 και λειτουργεί με Online Μονάδα Συνδεσιμότητας (OCU), η οποία είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο eSIM και μονάδα Wi-Fi. Το MMI Navigation plus προσφέρει διαδικτυακές πληροφορίες κυκλοφορίας, ειδήσεις και πρόσθετες υπηρεσίες, όπως φωτογραφίες, ώρες λειτουργίας και κριτικές χρηστών σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος ενώ παρέχει έξυπνες προτάσεις διαδρομών με βάση το ιστορικό ταξιδιού.

Το χαρτοφυλάκιο συνδέσεων περιλαμβάνει επίσης πολλαπλές υπηρεσίες Car2X που χρησιμοποιούν τη συλλογή πληροφοριών από το στόλο μοντέλων Audi. Αν η τοπική υποδομή είναι διαθέσιμη, βοηθούν στην εύρεση δωρεάν σημείων στάθμευσης ή επιτρέπουν στον οδηγό να κυκλοφορήσει εκμεταλλευόμενος το πράσινο κύμα στα φανάρια κυκλοφορίας, επικοινωνώντας με τον κεντρικό υπολογιστή της πόλης. Λίγο μετά το λανσάρισμα θα είναι διαθέσιμο και το Amazon Alexa.

Οι κινητήρες του Audi A3 Sedan

Στο λανσάρισμα θα διατίθεται με μια επιλογή δύο κινητήρων TFSI και ενός κινητήρα TDI. Η έκδοση 35 TFSI χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 1,5 λίτρων με 150ps και διατίθεται με ένα νέο 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή με αυτόματο S tronic 7 σχέσεων. Εκτός από την τεχνολογία cylinder on demand, το κινητήριο σύστημα σε συνδυασμό με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic χρησιμοποιεί ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt και υποστηρίζει τον κινητήρα με ροπή έως και 50 Nm κατά την εκκίνηση από στάση και την επιτάχυνση από χαμηλές στροφές. Σε καθημερινή οδήγηση, μειώνει την κατανάλωση έως και 0,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

O πετρελαιοκινητήρας 2.0 TDI με 150ps συνδυάζεται επίσης με ένα 7 σχέσεων S tronic, όπου οι αλλαγές ταχυτήτων πραγματοποιούνται μέσω ενός νέου μοχλού compact διαστάσεων, χρησιμοποιώντας τεχνολογία shift-by-wire.

Λανσάρισμα στην αγορά

Οι παραγγελίες του νέου A3 Sedan ξεκινούν στη Γερμανία άμεσα, με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές να ακολουθούν. Ακριβής πρόβλεψη για το λανσάρισμα του νέου Audi A3 Sedan στην Ελλάδα δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται να ακολουθήσει με διαφορά ενός-δύο μηνών το αντίστοιχο λανσάρισμα του νέου A3 Sportback, το οποίο αναμένεται αρχές φθινοπώρου, με τις τιμές να ανακοινώνονται λίγο πριν.

Δείτε ακόμη:

Αυτό είναι το νέο Audi A3 Sportback, το καλοκαίρι στην Ελλάδα!