Το Audi A4 δέχθηκε ένας μικρής έκτασης facelift και επανατοποθετείται με νέα στοιχεία που ενισχύουν το δυναμισμό του. Εκ πρώτης η αισθητική του ανανεωμένου A4 είναι πιο κοντά στη λογική που καθιερώθηκε με το νέο Audi A1 (δείτε τη δοκιμή μας εδώ). Έτσι έχουμε νέας σχεδίασης φώτα και προφυλακτήρες, νέα μάσκα και μικρότερης έκτασης αλλαγές στο πλάι. Με άλλα λόγια στο μάτι παραμένει ένα άμεσα αναγνωρίσιμο Audi A4, όμως με μια έξτρα δόση δυναμισμού.

Σαφώς πιο ορατές αλλαγές υπάρχου στην καμπίνα, όπου τοποθετείται πλέον το Audi Virtual Cockpit (προαιρετικά) στη θέση του κλασικού πίνακα οργάνων, μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών. Ακόμη νέα είναι η κεντρική οθόνη του συστήματος MMI με διαγώνιο 10,1 ίντσες, η οποία υποστηρίζει, εκτός από αφή, φωνητικές εντολές και χειρονομίες.

Όσον αφορά στους κινητήρες, η γκάμα περιλαμβάνει τελευταίας γενιές μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel, προδιαγραφών Euro 6d Temp. Βασικός κινητήρας είναι ο 35 TFSI με 150 ίππους, ενώ στην κορυφή τοποθετείται η έκδοση S4 αποκλειστικά με diesel κινητήρα V6 3.0 λίτρων, ισχύος 347 ίππων και 700 Nm ροπής! Μάλιστα η γκάμα περιλαμβάνει και σύνολα με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης, που προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση κατά 0,3 lt/100km. Από το λανσάρισμα η ανανεωμένη σειρά A4 θα εφοδιάζεται με τον 2.0 TFSI των 245 ίππων και δύο πετρελαιοκινητήρες 2.0 TDI 190 ίππων και 3.0 TDI 231 ίππων. Τη μετάδοση αναλαμβάνουν ένα μηχανικό 6-άρι κιβώτιο ταχυτήτων και δύο επιλογές σε αυτόματα κιβώτια. Ένα S tronic 7 σχέσεων και ένα 8άρι Tiptronic. Διαθέσιμες θα είναι και εκδόσεις με σύστημα τετρακίνησης quattro.

Η Audi ήδη δέχεται παραγγελίες για το ανανεωμένο A4, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους στο τέλος του καλοκαιριού.