Η οικογένεια των ηλεκτρικών Audi διευρύνεται με ένα ενδιαφέρον μοντέλο. Το Audi e-tron GT Concept που αποκαλύπτει η μάρκα στην έκθεση του Λος Άντζελες στις ΗΠΑ είναι ένα 4-θυρο, σπορ, ηλεκτρικό μοντέλο. Θα μπει στην παραγωγή προς το τέλος του 2020 και πρακτικά θα αποτελέσει μια πρόταση παραπλήσια με την Porsche Taycan, χρησιμοποιώντας πολλά κοινά τεχνικά μέρη.

Το e-tron GT έχει μήκος 4,96 μ. και μια εντυπωσιακή σπορ σιλουέτα. Είναι με άλλα λόγια ένα Gran Tourismo υψηλών επιδόσεων. Κατασκευαστικά υιοθετεί σύγχρονες τεχνολογίες που εξελίχθηκαν από κοινού με την Porsche. Έχει οροφή από carbon, ενώ σχεδιαστικά έχει ξεχωρίζουν η πολύ χαμηλή οροφή και οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών. Πίσω η εικόνα έχει κοινά σημεία με μοντέλα της Porsche, με το τελείωμα να θυμίζει έντονα την 911.

Στην καμπίνα η εικόνα είναι υπερσύγχρονη με αυστηρά 4-θέσια διάταξη. Οι μεγάλες οθόνες και η έλλειψη συμβατικών διακοπτών χαρακτηρίζει την εικόνα στο ταμπλό, ενώ από πλευράς χωρητικότητας υπάρχουν δύο πορτ μπαγκάζ. Ένα εμπρός στα 100 λίτρα και ένα πίσω με 450.

Audi e-tron GT Concept

Τετρακίνητο e-tron GT με 590 ίππους

Την κίνηση του Audi e-tron GT Concept αναλαμβάνουν δύο ισχυροί ηλεκτροκινητήρες. Ένας βρίσκεται στον εμπρός και ένας στο πίσω άξονα, κάνοντας έτσι το αυτοκίνητο τετρακίνητο, ενώ αποδίδουν ισχύ 590 ίππων συνδυαστικά! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το αυτοκίνητο έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Αυτές μεταφράζονται σε 3,5 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 km/h και σε 12 δευτ. για το 0-200 km/h. Και όλα αυτά με μηδενικές εκπομπές ρύπων! Όσο για τις μπαταρίες του οχήματος, αυτές έχουν χωρητικότητα 90+ kWh, παρέχοντας αυτονομία 400+ χιλιομέτρων. Το σύστημα θα επιτρέπει ταχεία φόρτιση που θα “γεμίζει” τις μπαταρίες στο 80% σε 20 μόλις λεπτά, ενώ θα υποστηρίζει και επαγωγική φόρτιση!

Δείτε ακόμη:

Το e-tron είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Audi παραγωγής