Η Audi διευρύνει τη γκάμα της με ένα το Q3 Sportback που διακρίνεται για το σπορ χαρακτήρα και την κουπέ εμφάνιση. Το νέο μοντέλο συνδυάζει τη δυναμική παρουσία και ευελιξία ενός SUV για καθημερινή χρήση, με το σπορ DNA, σε κουπέ design. Εκ πρώτης, η έκδοση Sportback ξεχωρίζει από το διαφορετικό τελείωμα στο πίσω μέρος, ωστόσο υπάρχουν πολλές διαφορές σε σύγκριση με την απλή έκδοση του Q3 που δεν είναι ορατές με την πρώτη ματιά.

Έτσι, το Q3 Sportback έχει νέα εμπρός μάσκα με μια έντονα τρισδιάστατη σχεδίαση, δίνοντας έμφαση στη σπορ φιλοσοφία, ενώ σημαντικά χαμηλωμένη είναι η οροφή που καταλήγει στις επίπεδες πίσω κολόνες με μια μικρή αεροτομή το τέλος. Ως αποτέλεσμα, το Audi Q3 Sportback εμφανίζεται πιο μακρύ από το Q3. Επιπλέον, το κουπέ μοντέλο είναι σχεδόν 3 εκατοστά πιο φαρδύ, ενώ έχει και πιο σπορ σχεδίασης προφυλακτήρες.

Audi Q3 Sportback

Περνώντας σε πιο τεχνικές λεπτομέρειες, το Audi Q3 Sportback προσφέρει μια πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία ανεξαρτήτως της επιφάνειας που κινείται. Διαθέτει ως στάνταρ το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης της Audi, του οποίου η σχέση μετάδοσης γίνεται όλο και πιο άμεση όσο αυξάνεται η γωνία του τιμονιού. Η έκδοση S line εξοπλίζεται με τη σπορ ανάρτηση στο βασικό εξοπλισμό, η οποία και διαθέτει ελεγχόμενο βαθμό απόσβεσης, ο οποίος αυξάνει περαιτέρω το εύρος μεταξύ της δυναμικής οδήγησης και της άνεσης. Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, την ποιότητα του οδοστρώματος και τις προσωπικές ρυθμίσεις, ο οδηγός μπορεί να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου μέσω του Audi drive select και των έξι οδηγικών προφίλ που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας offroad. Εκτός από τη ρύθμιση του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, η λειτουργία παραμετροποίησης αφορά στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και την υποβοήθηση του τιμονιού. To προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης κατάβασης σε δρόμους με κλίση (hill descent control) διατηρεί σταθερή την ταχύτητα που επιλέγει ο οδηγός σε κλίσεις μεγαλύτερες από 6%.

Οι κινητήρες του Q3 Sportback

Το νέο Audi Q3 Sportback θα διατίθεται με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν πετρελαίου. Σε βενζίνη διαθέσιμη είναι η έκδοση Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic με 230 ίππους, ενώ σε πετρέλαιο το Q3 Sportback 35 TDI S tronic αποδίδει 150 ίππους. Λίγο μετά τo λανσάρισμα η έκδοση diesel θα διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο με τετρακίνηση quattro. Μελλοντικά θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδόσεις κινητήρων, όπως ένας ισχυρότερος diesel και μία έκδοση βενζίνης, η οποία θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα 48V. Το σύστημα αυτό κατά την επιβράδυνση θα ανακτά κινητική ενέργεια, ενώ στην επιτάχυνση από χαμηλές ταχύτητες θα υποβοηθά τον κινητήρα. Σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης το υβριδικό σύστημα μπορεί να εξοικονομήσει έως και 0,4 λίτρα καυσίμου /100 χλμ.

Γνώριμη εικόνα στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό του Q3 Sportback η εικόνα δεν έχει αλλάξει σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εκδόσεις Q3. Η σημαντικότερη διαφοροποίηση έχει να κάνει με τη χαμηλότερη οροφή, η οποια ωστόσο δεν επηρεάζει τους εξαιρετικούς χώρους του μοντέλου. Τα πίσω καθίσματα προσφέρουν χώρο για τρία άτομα και μπορούν να μετακινηθούν 130 χιλιοστά κατά μήκος, ενώ ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από τα 530 έως και τα 1.400 λίτρα. Το δάπεδο φόρτωσης μπορεί να διαχωριστεί σε δύο επίπεδα, με το πίσω ράφι να βρίσκεται κάτω από αυτό.

Στο πνεύμα της νέας, ψηφιακής εποχής, στο Q3 Sportback ακόμη και στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο οθόνης 10,25 ιντσών, τον οποίο ο οδηγός ελέγχει από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Στο κορυφαίο σύστημα MMI navigation plus, οι οθόνες εμφανίζονται στον ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi, ενώ υπάρχουν και πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Μια οθόνη αφής διαγώνιου 10,1 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Προαιρετικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προσφέρει τρεις διαφορετικές απεικονίσεις, ανάμεσά τους μία ιδιαίτερα δυναμική.

Το Audi Q3 Sportback θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα από το Φθινόπωρο. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής θα ανακοινωθούν κοντά στο λανσάρισμα, με τιμή εκκίνησης λίγο κάτω από τις 35.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη: