Πιστή στις γρήγορες Avant εκδόσεις εδώ και 25 χρόνια, η Audi αποκάλυψε σήμερα το νέο RS6 Avant. Πρόκειται για ένα supercar καμουφλαρισμένο σε ένα οικογενειακό αμάξωμα, ωστόσο εύκολα θα διακρίνει κανείς ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κοινό Audi. Το νέο μοντέλο αποδίδει 600 ίππους, είναι τετρακίνητο βεβαίως και προσφέρει απίστευτες επιδόσεις για το σχήμα του. Το 0-100 km/h γίνεται σε 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-200 km/h σε 12”!

Σχεδίαση που προκαλεί

Η εικόνα ενός Audi RS6 Avant ήταν σχεδόν πάντα αρκετά συμμαζεμένη για ένα αυτοκίνητο με επιδόσεις supercar. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι σχεδιαστές της μάρκας έδωσαν στο RS6 μια αρκετά πιο επιθετική μορφή, χωρίς να ξεφύγουν από τα όρια που προστάζει ένα μοντέλο σχήματος station wagon. Έτσι έχουμε εντελώς νέο bodykit αλλά και ένα σημαντικά αυξημένο συνολικό πλάτος. Το νέο μοντέλο μάλιστα είναι κατά 8 εκατοστά πιο φαρδύ. Εντυπωσιάζει η εμπρός νέα μάσκα, οι προβολείς LED Matrix lazer με δυναμικά φώτα ημέρας και βεβαίως οι τεράστιες εισαγωγές αέρα. Πίσω υπάρχει διαχύτης, ο οποίος χαρίζει αρκετά αεροδυναμικά οφέλη, ενώ το αυτοκίνητο πατά σε μεγάλες ζάντες διαμέτρου 21 ή 22 ιντσών.

Audi RS6

RS6 με 600 ίππους

Ο V8 κινητήρας κάτω από το καπό έχει χωρητικότητα 4,0 λίτρων και συνεργάζεται με δύο turbo αλλά και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Το τελευταίο μάλιστα, μαζί με τις μπαταρίες του, έπαιξε ρόλο και στην κατά 130 kg αύξηση του συνολικού βάρους, στα 2.075 kg. Ακόμη κι έτσι όμως, το νέο RS6 Avant είναι έτοιμο να κόψει τη γη με τις επιδόσεις του, αφού χρειάζεται 3,6 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 km/h και μόλις 12 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 200 km/h από στάση! Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Ωστόσο, υπάρχει και δυνατότητα αύξησης της τελικής στα 305 km/h με το πακέτο Dynamic plus που τροποποιεί τον ηλεκτρονικό “κόφτη”.

Η μετάδοση γίνεται μόνιμα σε όλους τους τροχούς, αποκλειστικά σε συνδυασμό με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο παρέχει και λειτουργία launch control. Το RS6 Avant θα διατίθεται με δύο τύπους ενεργής ανάρτησης. Η προαιρετική RS ανάρτηση παρέχει ρυθμίσεις μέσω του Audi drive select με 6 διαφορετικά προγράμματα, εκ των οποίων δύο πλήρως παραμετροποιήσιμα.

Πολυτέλεια και άνεση στην καμπίνα

Πλήρως ψηφιακό, το εσωτερικό του Audi RS6 Avant διαθέτει τρεις έγχρωμες οθόνες. Μία 12,3 ιντσών σε ρόλο πίνακα οργάνων, πλήρως παραμετροποιήσιμη όσον αφορά στο τι δείχνει, μία 10,1 ιντσών για το σύστημα Multimedia και μία 8,6 ιντσών αποκλειστικά για τις λειτουργίες του οχήματος. Τα καθίσματα είναι αναπαυτικά και με πλήρη πλευρική στήριξη, ενώ διαθέτουν ενσωματωμένο κλιματισμό και λειτουργία μασάζ. Οι χώροι βεβαίως είναι παραπάνω από άνετοι για πέντε ενήλικες, ενώ ο χώρος φόρτωσης έχει όγκο από 565 έως 1.680 λίτρα.

Το μοντέλο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του το Σεπτέμβριο, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ για πρώτη φορά το Audi RS6 Avant θα διατεθεί και στις ΗΠΑ.