Η Peugeot αποκαλύπτει το νέο 508 ενόψη της παγκόσμιας πρεμιέρας του στην έκθεση της Γενεύης. Με την πρώτη ματιά το Peugeot 508 τραβάει τα βλέμματα χάρη στη δυναμική του εμφάνιση. Το ύψος του αυτοκινήτου μειώθηκε σημαντικά και δεν ξεπερνά πλέον το 1,40 μ. Ταυτόχρονα οι αεροδυναμικές του γραμμές παραπέμπουν ξεκάθαρα σε αμάξωμα coupé.

Peugeot 508

Δυναμική σχεδίαση

Το εμπρός μέρος αντανακλά έντονα το δυναμισμό. Η κυψελοειδής μάσκα με τα στοιχεία χρωμίου και τα φώτα LED, αντλούν έμπνευση κατευθείαν από το πιο πρωτότυπο Instinct. Τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας LED προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία ιδιαίτερη και μοναδική φωτεινή υπογραφή. Το συνολικό μήκος περιορίζεται στα 4,75 μ, γεγονός που συμβάλλει στην ευελιξία του. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο πλάι αποτελούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που κατεβαίνουν χαμηλά στις πόρτες και τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο.

Πίσω ξεχωρίζει το γυαλιστερό μαύρο οριζόντιο τμήμα ανάμεσα στα πίσω φώτα, που αποτελεί πλέον το χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελευταίων Peugeot. Τα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED πίσω φώτα μεταβαλλόμενης φωτεινότητας, προέρχονται από το πρωτότυπο Quartz. Αποτελούν πλέον κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε νέου μοντέλου της μάρκας.

Εσωτερικό με i-Cockpit

Στο εσωτερικό του νέου Peugeot 508 υπάρχει ένας καινούργιος κόσμος με κυρίαρχα στοιχεία την πρωτοτυπία και την ποιότητα. Η προσοχή εστιάζεται άμεσα στον πίνακα οργάνων και τη νέα έκδοση του Peugeot i-Cockpit. Βασικά στοιχεία είναι το τιμόνι μικρής διαμέτρου, η μεγάλη οθόνη αφής 10 ιντσών υψηλής ευκρίνειας (HD) σε διάταξη 8:3 και η μονάδα head-up display με την υψηλής ανάλυσης ψηφιακή οθόνη των 12,3 ιντσών.

Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται απόλυτα στον πίνακα οργάνων και βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το head-up display. Στο επίπεδο εξοπλισμού Active η οθόνη έχει διαγώνιο 8’’, ενώ από το επίπεδο εξοπλισμού Allure, η οθόνη είναι 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD). Συνοδεύεται από επτά διακόπτες που μοιάζουν με πλήκτρα πιάνου και παρέχουν άμεση και μόνιμη πρόσβαση στα κύρια χαρακτηριστικά άνεσης.

Κινητήρες

Το νέο 508 εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς κινητήρες Euro 6.2 PureTech και BlueHDi. Η γκάμα περιλαμβάνει δύο νέες εκδόσεις του κινητήρα βενζίνης 1.6 PureTech με 180 και 225 ίππους, σε συνδυασμό με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε diesel υπάρχουν τέσσερεις εκδόσεις των κινητήρων 1.5 και 2.0 BlueHDi. Στη βάση βρίσκεται η 1.5 BlueHDi 130 S&S, η μοναδική με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και ακολουθούν οι 1.5 BlueHDi 130, 2.0 BlueHDi 160 και 2.0 BlueHDi 180 με 8άρι αυτόματο.

Τεχνολογίες και εξοπλισμός

Όπως προστάζουν τα νέα δεδομένα, το Peugeot 508 διαθέτει ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, που πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές του οργανισμού EuroNCAP. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται σύστημα νυχτερινής όρασης, σύστημα Active Safety Brake με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, ειδοποίηση απόσπασης προσοχής του οδηγού, αυτόματη εναλλαγή μεγάλης-μεσαίας σκάλας φώτων, αναγνώριση ορίων ταχύτητας, αποτροπή ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και άλλα.

Peugeot 508

Το σύστημα νυχτερινής όρασης προσφέρεται για πρώτη φορά σε μοντέο αυτής της κατηγορίας και χρησιμοποιεί μία κάμερα υπερύθρων που αναγνωρίζει πεζούς ή οτιδήποτε κινείται μπροστά από το αυτοκίνητο σε απόσταση έως και 250 μέτρα. Η εικόνα στέλνεται στην οθόνη του head-up display, στο οπτικό πεδίο του οδηγού.