Η Skoda αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο KAMIQ, το πολυαναμενόμενο compact SUV της. Το KAMIQ συνδυάζει τα προτερήματα ενός SUV, όπως μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο ψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης, με την ευελιξία που χαρακτηρίζει ένα μοντέλο compact διαστάσεων. Διαθέτει σύγχρονο design, κορυφαία συστήματα υποβοήθησης και υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας με ένα state-of-the-art infotainment. Παράλληλα έχει χώρους που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας οικογένειας ή των πιο δραστήριων ανθρώπων, τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη. Το KAMIQ είναι το τρίτο SUV στη γκάμα της Skoda και τοποθετείται κάτω από τα αδελφά KAROQ και KODIAQ.

Skoda Kamiq

Χτισμένο στην πλατφόρμα MQB του Group, το νέο μοντέλο έχει μήκος 4,24 μ., πλάτος 1,79 μ. και ύψος 1,53 μ., με μεταξόνιο στα 2,65 μ.. Ο χώρος αποσκευών μετρά 400 λίτρα και αυξάνεται στα 1.395 όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα. Το αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων έως και 2,44 μέτρων. Σχεδιαστικά, το KAMIQ είναι ξεχωριστό, με λεπτομέρειες που τονίζουν έναν περιπετειώδη, off-road χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο να είναι τετρακίνητο. Έχει φαρδιά γρίλια εμπρός και έντονες ακμές, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda με δυναμικούς δείκτες πορείας εμπρός και πίσω και διαιρούμενους προβολείς LED. Στις πλούσιες εκδόσεις του, οι full-LED προβολείς μοιάζουν με τέσσερα πολύτιμα πετράδια. Πίσω κυριαρχούν τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σχήματος «C», όπως συμβαίνει σε όλα τα μοντέλα της Skoda.

Με turbo κινητήρες και πλούσιο εξοπλισμό

Η κάμα κινητήρων του KAMIQ περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Στη βάση τοποθετείται ο 3-κύλινδρος 1.0 TSI με 5-ταχυτο μηχανικό κιβώτιο και 95 ίππους, ενώ διαθέσιμα είναι τα σύνολα 1.5 TSI με 150 ίππους και ο 1.6 TDI. Οι δύο τελευταίοι συνδυάζονται με 6-τάχυτο μηχανικό ή 7-τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει τα Front Assist (με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection) και Lane Assist. To Adaptive Cruise Control και το Driver Alert Fatigue σε συνδυασμό με την ύπαρξη εννέα αερόσακων, δίνουν μία σαφή ένδειξη του κορυφαίου επιπέδου ασφάλειας που παρέχει το KAMIQ σε οδηγό και επιβάτες.

Δείτε ακόμη:

Δοκιμή: Skoda Karoq 1.5 TSI | Vlog