Το ASX, από το 2009 που παρουσιάστηκε, έχει πουλήσει σχεδόν 1,32 εκατομμύρια μονάδες σε 90 χώρες. Οι μεγαλύτερες αγορές είναι Β. Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Κίνα. Αυτή τη στιγμή είναι το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της Mitsubishi και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας.

Η νέα γενιά του Mitsubishi ASX είναι πλήρως ανανεωμένη, υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας «στιβαρό & ευφυές». Στο εμπρός μέρος υιοθετεί μία εξελιγμένη μορφή της φιλοσοφίας DYNAMIC SHIELD. Ο προφυλακτήρας αγκαλιάζει το κεντρικό προστατευτικό τμήμα και από τις δύο πλευρές, ενώ η γεωμετρική αισθητική της μάσκας και της ποδιάς με τις κάθετες και οριζόντιες γραμμές κάτω από τον προφυλακτήρα εκφράζει δύναμη και αντοχή. Στο πλαίσιο της νέας σχεδίασης, το καπό γίνεται βαθύτερο, ενισχύοντας οπτικά τη φυσιογνωμία του οχήματος. Η χαρακτηριστική διάταξη φώτων LED με τα φλας και τα φώτα ομίχλης στα άκρα του προφυλακτήρα, σηματοδοτεί μία νέα εμφάνιση Mitsubishi στο εμπρός τμήμα.

Mitsubishi ASX

Πίσω, το μοντέλο υιοθετεί φώτα LED (εκτός των φλας), σε μία εκφραστική σχεδίαση που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Η ποδιά στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα αποπνέει ομοίως μία αίσθηση αντοχής. Επίσης διαθέσιμα είναι στο ASX τα νέα χρώματα αμαξώματος Red Diamond, Sunshine Orange και Oak Brown.

Στο εσωτερικό υπάρχουν βελτιώσεις στο Smartphone-link Display Audio, με έμφαση στην προηγμένη συνδεσιμότητα. Το μέγεθος της οθόνης έχει αυξηθεί από 7 σε 8 ίντσες. Βίντεο αποθηκευμένα σε USB memory sticks μπορούν τώρα να προβάλλονται στην οθόνη SDA (όταν το όχημα είναι σταματημένο). Οι κορυφαίες εκδόσεις εφοδιάζονται με σύστημα πλοήγησης Tom Tom, το οποίο προβάλλει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο μέσω internet και τη χρήση ενός smartphone.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα γίνουν στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.