Η BMW αποκάλυψε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού τη νέα γενιά της Σειρά 3 Sedan. Η νέα -7ης γενιάς- 3άρα έχει δυναμική σχεδίαση και όπως ήταν αναμενόμενο ενσωματώνει to DNA και τις τελευταίες τεχνολογίες που η BMW εφαρμόζει στη νέα X5, στη Σειρά 8 και στη νέα Z4.

Η BMW Σειρά 3 Sedan έχει σημαντικές αναβαθμισμένες τόσο στις επιδόσεις, όσο και στη σχεδιαστική γλώσσα. Ταυτόχρονα παρουσιάζει εκτενείς βελτιώσεις στο εσωτερικό και εξοπλίζεται με νέες τεχνολογίες υποστήριξης, ελέγχου, λειτουργίας και συνδεσιμότητας.

BMW Σειρά 3

Οι κινητήρες στη νέα Σειρά 3

Έξι εκδόσεις κινητήρων θα διατίθενται από το λανσάρισμα, την άνοιξη του 2019. Η γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel, αλλά και εξακύλινδρο κινητήρα diesel. Η ισχύς κυμαίνεται από 150 έως 265 hp. Αργότερα θα ακολουθήσει η νέας γενιάς BMW M3 και μία έκδοση BMW iPerformance με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Από το λανσάρισμα όμως θα διατίθεται και μια τετρακίνητη έκδοση, η BMW 320d xDrive Sedan.

Πλαίσιο

Η BMW με τη νέα Σειρά 3 υπόσχεται πιο σπορ δυναμική συμπεριφορά με εκτενώς αναβαθμισμένη τεχνολογία πλαισίου. Αυτό επιτυγχάνεται με νέα τεχνολογία αποσβεστήρων, πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος και βάσεις ανάρτησης, φαρδύτερα μετατρόχια και ελαχιστοποιημένο βάρος. Το κέντρο βάρους έχει χαμηλώσει, ενώ επιτυγχάνεται ομοιόμορφη κατανομή βάρους 50:50.

Γι όσους ζητούν το κάτι παραπάνω, θα υπάρχει επιλογή σπορ πλαισίου με χαμηλωμένη ανάρτηση M Sport και προσαρμοζόμενη ανάρτηση Adaptive M. Μαζί και σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, φρένα M Sport, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό M Sport και ζάντες αλουμινίου έως 19 ιντσών.

Διαθέσιμη σε 4 εκδόσεις

Η νέα γενιά της Σειράς 3 θα έρθει σε 4 εκδόσεις που η καθεμιά αναδεικνύει έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Αυτές είναι οι Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει προβολείς full-LED και σκούρα πίσω φώτα LED. Προβολείς LED με περισσότερες λειτουργίες, προβολείς Adaptive LED με BMW Laserlight για αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας (με εμβέλεια περίπου 530 m) και εμπρός προβολείς LED διατίθενται προαιρετικά.

BMW Σειρά 3

Πιο οδηγοκεντρικό εσωτερικό

Η καμπίνα ακολουθεί τη φιλοσοφία της νέας X5. Υπάρχει σαφής διάταξη χειριστηρίων, ακριβής χρήση φορμών και λεπτομέρειες υψηλής ποιότητας. Αυξημένη είναι η ευρυχωρία στους ώμους και τους αγκώνες των εμπρός επιβατών, ενώ αισθητά βελτιωμένη είναι η πίσω ορατότητα. Πίσω υπάρχει περισσότερος χώρος για τα πόδια, ενώ ο χώρος αποσκευών μετρά 480 λίτρα. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει το νέο σπορ τιμόνι με πολυχειριστήρια και το πάνελ διακοπτών για τον έλεγχο των φώτων. Στην κεντρική κονσόλα υπάρζει ο επιλογέας με νέα, φινετσάτη σχεδίαση. Το πάνελ ελέγχου περιλαμβάνει το iDrive Controller, διακόπτη start/stop, μπουτόν για το διακόπτη Driving Experience Control, και το νέο, ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Τεχνολογίες

Η νέα Σειρά 3 υιοθετεί μια εκτεταμένη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού και προετοιμάζει το δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το Collision & Pedestrian Warning με λειτουργία πέδησης είναι στάνταρ. Προαιρετικά διατίθεται το Driving Assistant Professional που περιλαμβάνει Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Steering & lane control assistant, συστήματα προειδοποιήσεων παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και σύστημα προειδοποίησης πλευρικής σύγκρουσης (Side Collision Warning). Διαθέσιμα ακόμη είναι τα Evasion Aid για αποφυγή εμποδίων, προειδοποιήσεις διέλευσης κυκλοφορίας (Crossing traffic warning system), ειδοποίηση προτεραιότητας (Priority warning) και λάθους κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο (Wrong-way warning system). Επίσης, διατίθεται η νέα γενιά του BMW Head-Up Display.

O νέος BMW Intelligent Personal Assistant θα διατίθεται στη νέα Σειρά 3. Είναι ένας ευφυής, ψηφιακός προσωπικός βοηθός ενσωματωμένος στο αυτοκίνητο. Απαντά σε απλές, καθημερινές φωνητικές εντολές και βοηθά τον οδηγό σε διάφορα καθήκοντα, όπως βελτίωση της παραγωγικότητας και ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο.

Οι BMW αποκτούν προσωπικότητα και θα μιλάνε!

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει πίνακα οργάνων με οθόνη 5,7 ιντσών και Control Display με διαγώνιο οθόνης 8,8 ίντσες. Προαιρετικά, το BMW Live Cockpit Professional προσφέρει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και Control Display 10,25 ιντσών με προσαρμοζόμενες και εξατομικεύσιμες ενδείξεις. Σημαντικά διευρυμένη είναι και η γκάμα των ψηφιακών υπηρεσιών BMW Connected και BMW ConnectedDrive. Αυτή περιλαμβάνει τα Remote Software Upgrade για τη συνεχή ενημέρωση του λογισμικού και το Parking Space Assistant που διευκολύνει στην ανεύρεση χώρου στάθμευσης. Το BMW Digital Key από την άλλη, παρέχει πρόσβαση στο όχημα και εκκίνηση μέσω smartphone.

Η νέα BMW Σειρά 3 αναμένεται στην αγορά το Μάρτιο του 2019.