Η BMW Concept 4 είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο, με ιδιαίτερα χαμηλωμένο αμάξωμα. Η χαρακτηριστική μάσκα της BMW, οι εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα και οι περίοπτες ανάγλυφες επιφάνειες προϊδεάζουν για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου και την στενή σχέση που αναπτύσσει με τον οδηγό. Η κάθετη μάσκα “νεφρών” μαγνητίζει το βλέμμα. Ένα στοιχείο που ανέκαθεν αποτελούσε μέλος της ταυτότητας των μοντέλων BMW. Ωστόσο, στη BMW Concept 4, το στοιχείο αυτό έχει μεγαλώσει και σύμφωνα με τους σχεδιαστές της μάρκας, αποτελεί σύμβολο κύρους. Μάλιστα, παρατηρώντας την από πιο κοντά, γίνεται αντιληπτή μία ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια. Το πλέγμα στη μάσκα αποτελείται από μικρά αριθμητικά στοιχεία “4” ενωμένα.

Η κάθετα προσανατολισμένη μάσκα εντάσσεται ομαλά στις αναλογίες του εμπρός τμήματος καθώς και στο ένδοξο παρελθόν της BMW. Σχεδιαστικά και στιλιστικά, η μάσκα παραπέμπει σε κλασικά μοντέλα classic, όπως η BMW 328 και η 3.0 CSi, τιμώντας τη μακρά παράδοση στα coupe μοντέλα της μάρκας. Οι λεπτοί, δίδυμοι προβολείς χαρίζουν στο εμπρός τμήμα μοντέρνα εμφάνιση, ενώ τα στοιχεία LED δεν φέρουν κρυστάλλινο κάλυμμα και έχουν ενταχθεί στο αμάξωμα σαν τρισδιάστατα γλυπτά. Οι επενδύσεις στη μάσκα δίνουν την αίσθηση ενός πολύτιμου λίθου.

Στο πλάι, η Concept 4 αποτυπώνει τις χαρακτηριστικές αναλογίες της BMW στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους. Το επιμηκυμένο καπό, το μακρύ μεταξόνιο, η ρέουσα γραμμή οροφής και οι κοντοί πρόβολοι διαμορφώνουν το περίγραμμα ενός μοντέρνου και δυναμικού coupe. Το ειδικό χρώμα αμαξώματος Forbidden Red τονίζει τις επιφάνειες του αυτοκινήτου. Υπό το έντονο φως προβάλλει ένα λαμπερό κόκκινο χρώμα, ενώ στη σκιά σκοτεινιάζει σχεδόν τελείως, πετυχαίνοντας μία εντυπωσιακή αντίθεση. Το αμάξωμα ενσωματώνει διακριτικές κρυστάλλινες επιφάνειες με στενά παράθυρα που τονίζουν το προφίλ. Η γραμμή οροφής ρέει ομαλά προς το πορτμπαγκάζ, ενώ τα διογκωμένα τόξα των θόλων αποτυπώνουν την κινητήρια ισχύ που περνά από τους πίσω τροχούς.

Παρατηρώντας την BMW Concept 4 από πιο κοντά, αποκαλύπτονται και άλλες ξεχωριστές λεπτομέρειες. Όπως οι μινιμαλιστικοί εξωτερικοί καθρέπτες δύο τμημάτων και οι ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών. Μάλιστα, οι ζάντες έχουν έντονα γυαλιστερό το εμπρός τμήμα των ακτίνων πάνω σε ελαφρώς σκουρότερο φόντο για μία πιο σοφιστικέ αντίθεση.

BMW Concept 4

Στο πίσω τμήμα η αισθητική καθαρότητα είναι διάχυτη σε κάθε στοιχείο και δημιουργεί ένα περίοπτο σχήμα ουράς. Οι κάθετοι αεραγωγοί πλαισιώνουν το κάτω τμήμα και τονίζουν το φαρδύ στήσιμο του αυτοκινήτου, ενώ τα πίσω φώτα LED αποτελούνται από ένα στοιχείο οπτικής ίνας, που χαρίζει στο γνώριμο L σχήμα  ένα προηγμένο γραφικό “heartbeat” (καρδιογράφημα) και καταργεί το κρυστάλλινο κάλυμμα.

Η BMW Concept 4 παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και μας δείχνει το πως θα μπορεί να είναι το μέλλον των coupe εκδόσεων της μάρκας και ενδεχομένως η επόμενη Σειρά 4.