Η BMW M3 CS είναι μια “ειδική” M3 για την πίστα

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχαμε δει τη νέα BMW M4 CS, της πιο “ειδικής” έκδοσης της M4 που τη φέρνει πιο κοντά στην M4 GTS. Ωστόσο, τώρα ήρθε η ώρα για την αδελφή BMW M3 CS, η οποία όπως και η coupe έκδοση είναι μια σκληροπυρηνική M3 με άφθονο carbonfiber.
Ο 3-λιτρος Twin Power Turbo κινητήρας της M3 CS έχει αυξημένη απόδοση κατά 10 ίππους, φτάνοντας τους 460 hp. Η ειδική έκδοση προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ χάρη στο στάνταρ M Driver’s Package, η τελική περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 280 km/h. Ο κινητήρας στη M3 CS έρχεται στη ζωή πιέζοντας το νέο, κόκκινο μπουτόν start/stop, ενώ η BMW ισχυρίζεται πως παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις μπορεί να προσφέρει χαμηλή μέση κατανάλωση της τάξεως των 8,3 lt/100km.

Διαβάστε ακόμη: Η νέα BMW M4 CS

Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν στη νέα BMW M3 CS είναι η νέα, ειδικά ρυθμισμένη σπορ εξάτμιση, το στάνταρ 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M DCT με Drivelogic και η στάνταρ ανάρτηση Adaptive M που έχει ακραξόνια από σφυρήλατο αλουμίνιο. Μάλιστα όλα τα συστήματα ελέγχου για την ανάρτηση, το DSC και το Active M Differential έχουν τροποποιηθεί σύμφωνα με τις δυναμικές απαιτήσεις της BMW M3 CS, όπως και το σετάρισμα του ηλεκτρομηχανικού συστήματος διεύθυνσης. Ξεχωρίζουν ακόμη οι νέες ζάντες 19 και 20 ιντσών εμπρός-πίσω με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.
Χάρμα οφθαλμών είναι το εσωτερικό της BMW M3 CS, όπου υπάρχει δίχρωμη και δέρματα σε συνδυασμό με Alcantara. Βέβαια εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εξωτερικό του αυτοκινήτου, όπου οι αλλαγές σε σύγκριση με μια απλή BMW M3 βρίσκονται στον διαφορετικής σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρα με splitter και στην διακριτική πίσω αεροτομή Gurney, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη νέα M3 CS. Τα εξαρτήματα αυτά κατασκευάζονται από ελαφρύ και εξαιρετικά άκαμπτο high-tech πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), όπως το καπό και η οροφή.
Οι παραγγελίες για τη BMW M3 CS θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2018, ενώ η παραγωγή της θα περιοριστεί σε 1.200 κομμάτια.