Η πρώτη BMW M3 Touring station wagon είναι γεγονός!

BMW M3 Touring

Η BMW προχωρά στη δημιουργία μιας M3 Touring. Αυτή είναι μια ευχάριστη είδηση όχι μόνο για τους λάτρεις των station wagon μοντέλων, αλλά και για τους φανατικούς της BMW, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία θα δούμε μια M3 station wagon!

Πρακτικά η νέα BMW M3 Touring θα τοποθετηθεί απέναντι στα δυνατά Avant μοντέλα της Audi (όπως το RS4 Avant), η οποία έχει μια τεράστια παράδοση σε αυτού τους είδους μοντέλα. Μάλιστα η Audi έχει στη γκάμα της και το σχεδόν supercar, RS6 Avant με 600 ίππους σε ένα κατά τα άλλα “οικογενειακό” αμάξωμα.

Το νέο Audi RS6 Avant αποδίδει 600 ίππους και είναι WOW

Η πρώτη φωτογραφία της νέας M3 Touring δε δείχνει και πολλά, ωστόσο κάνει ξεκάθαρο ότι αυτή είναι μια M3 station. Έχει φαρδιά πίσω φτερά, διαχύτη στον προφυλακτήρα και βεβαίως μεγάλες τετραπλές εξατμίσεις. Μηχανικά δε θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές σε σύγκριση με τις Μ3 και Μ4 coupe. Αυτό σημαίνει ότι η οικογενειακή Μ θα κινείται από τον 3-λιτρο straight-six twin turbo των 480 ίππων, ενώ δε θα αποκλείσουμε και την πιθανή έκδοση Competition στους 510 ίππους.

Προς το παρόν είναι άγνωστο το πότε θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια αλλά και το πότε το μοντέλο θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.