Η νέα BMW M5 Competition είναι η πιο ισχυρή έκδοση της M5, και συνδυάζει επιδόσεις και μία μοναδική αύρα με απαράμιλλη πρακτικότητα σε καθημερινή χρήση. Με αυξημένη ισχύς κατά 25hp, η Competition αποδίδει 625 ίππους και προσφέρει ταχύτερη απόκριση και ακόμη καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Αυξημένη ισχύς, κλασικές επιδόσεις Μ

Ο V8 4,4 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo, αποδίδει τώρα μέγιστη ισχύ 625 ίππων στις 6.000 rpm. Η μέγιστη ροπή είναι 750 Nm και είναι διαθέσιμη από 1.800 έως 5.800 rpm. Σε μεγαλύτερο εύρος 200 στροφών συγκριτικά με τη στάνταρ έκδοση της νέας BMW M5.

Επομένως, ο υψηλόστροφος χαρακτήρας του οκτακύλινδρου αξιοποιείται προσφέροντας στη BMW M5 Competition καλύτερες επιταχύνσεις. Η επιτάχυνση 0-100 km/h στην Competition  γίνεται σε 3,3 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το 0-200 km/h επιτυγχάνεται σε 10,8 δευτ., 0,3 δλ. ταχύτερη από την στάνταρ έκδοση της M5.

Η BMW M5 Competition περιλαμβάνει διαφορετικό σύστημα εξάτμισης M Sport με διακοσμητικά απολήξεων σε black chrome. Αυτή έχει κλαπέτα και διπλές απολήξεις, παράγοντας ένα συναρπαστικό ήχο. Από την άλλη, η προσθήκη ενός φίλτρου σωματιδίων στην πανοπλία της Competition επιτρέπει περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων.

Οι ειδικά σχεδιασμένες βάσεις κινητήρα στην BMW M5 Competition φέρουν σκληρότερα ελατήρια, ενώ η ισχυρότερη σύνδεση του στη δομή του οχήματος μεταφράζεται σε ταχύτερη απόκριση και άμεση μεταφορά της ισχύος στο σύστημα μετάδοσης.

BMW M5 Competition

8-τατάχυτο κιβώτιο M Steptronic και M xDrive

Τη μετάδοση ισχύος στη BMW M5 Competition αναλαμβάνει και πάλι το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic. Τρία διαφορετικά προγράμματα ενεργοποιούνται μέσω του διακόπτη Drivelogic στον επιλογέα σχέσεων. Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στη στάνταρ έκδοση της νέας M5, το σύστημα M xDrive AWD μεταφέρει την αυξημένη ιπποδύναμη της BMW M5 Competition στο δρόμο με αυτοκυριαρχία, σιγουριά και απίστευτη προθυμία. Προσφέρει την έξτρα πρόσφυση που απαιτείται για να επιτυγχάνονται χρόνοι επιτάχυνσης αντάξιοι ενός σούπερ σπορ αυτοκινήτου.

Επιπλέον, υπάρχει ρύθμιση αποκλειστικά πίσω κίνησης (2WD), επιτρέποντας στους  πιο έμπειρους οδηγούς να απολαμβάνουν ατελείωτες πλαγιολισθήσεις καταστρέφοντας εν ριπή οφθαλμού τα πανάκριβα ελαστικά υπερ υψηλών επιδόσεων της Michelin.

BMW M5 Competition

Δείτε ακόμη: Η BMW M2 Competition

Εξατομικευμένη ρύθμιση πλαισίου

Εκτός από το χαμήλωμα του οχήματος κατά 7 χιλιοστά, η ειδική ρύθμιση της BMW M5 Competition περιλαμβάνει βελτιωμένο σετάρισμα στην ανάρτηση, τα ελατήρια και τους αποσβεστήρες. Το αυξημένο κάμπερ στον εμπρός άξονα βελτιώνει την ικανότητα του αυτοκινήτου να απορροφά τις πλευρικές δυνάμεις στις γρήγορες στροφές. Η τοποθέτηση σφαιρικών συνδέσμων αντί για σαϊλεντμπλόκ στους βραχίονες ελέγχου σύγκλισης έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια γεωμετρίας στον πίσω άξονα. Και η πίσω αντιστρεπτική δοκός είναι σκληρότερη.

Ο εμπρός άξονας της νέας BMW M5 Competition φέρει νέας σχεδίασης βάση για την αντιστρεπτική δοκό. Έχοντας σκληρότερα ελατήρια στον εμπρός και πίσω άξονα κατά 10% σε σχέση με την στάνταρ έκδοση της M5, μειώνονται οι κλίσεις αμαξώματος με θετική επίδραση και στην απόκριση του συστήματος διεύθυνσης. Επιπλέον, κοντύτερα βοηθητικά ελατήρια μειώνουν τις διακυμάνσεις στα φορτία των τροχών όπως και η μοναδική ρύθμιση των υδραυλικών των αποσβεστήρων. Συνεπώς, η άμεση σύνδεση με το πλαίσιο γίνεται αντιληπτή και σε Comfort mode. Επιλέγοντας Sport mode ενεργοποιείται η ρύθμιση αποσβεστήρων που είναι ιδανική για δοκιμές στην πίστα του Nürburgring’s Nordschleife, ενώ το Sport Plus επιτρέπει την εξαιρετικά δυναμική οδήγηση σε πίστες grand prix.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας BMW M5 Competition περιλαμβάνει αποκλειστικές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, με ελαστικά διαστάσεων 275/35 R 20 μπροστά και 285/35 R 20 πίσω.

Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες στη BMW M5 Competition

Μία γκάμα σχεδιαστικών χαρακτηριστικών είναι αποκλειστικά για το μοντέλο. Ο διάκοσμος BMW Individual high-gloss Shadow Line συμπληρώνεται από τη χρήση διακριτικού σπορ high-gloss black για το πλαίσιο της μάσκας, το διακοσμητικό πλέγμα στα βράγχια BMW Μ στα εμπρός πλαϊνά πάνελ, το διάκοσμο του καλύμματος του πίσω προφυλακτήρα και τα καλύμματα καθρεπτών. Η πίσω αεροτομή και το λογότυπο M5 στο πορτμπαγκάζ (όπου προστίθεται το “Competition”) είναι επίσης σε high-gloss black. Ένα ακόμα στοιχείο ταυτότητας είναι το γραφικό “M Competition” στον πίνακα οργάνων ως χαιρετισμός του οδηγού κατά την εκκίνηση.

Δείτε ακόμη:

Οδηγούμε στην πίστα: Νέα BMW M5